*Nettavisen* Nyheter.

Bet av øre – frifunnet

Tilsynelatende uten forvarsel slo hedmarkingen til på dansegulvet

05.10.06 13:36

Hendelsen fant sted på utestedet Olympen på Grønland i Oslo i februar. Den gang mente politiet at 41-åringen uprovosert angrep en polsk bygningsarbeider og bet av ham øret.

Bet av øret
- Fornærmede holdt på å danse. Så har han sikkert kommet borti noen personer. Vi vet ikke om han kom borti tiltalte. Plutselig går tiltalte løs på fornærmede og legger ham i bakken, sa politiadvokat Elisabeth Herskedal ved Oslo politidistrikt til Nettavisen i august.

De to mennene ble liggende på gulvet i et basketak med flere vitner rundt seg. Plutselig ser flere at det ligger et løst øre på gulvet.

- Kun en tredjedel av øret, nedest på flippen, satt igjen på hodet. Resten har gått av. Et vitne skal ha sett at tiltalte bet fornærmede i øret, sier Herskedal.

Frifunnet
Da saken gikk for retten sist uke ble mannen frifunnet fordi retten mente han bet øret av polakken i nødverge.

- Tiltalte bet for å komme seg løs. Han må frifinnes på grunn av nødverge, skriver tingrettsdommer Arild Nesdal i dommen.

Polakken fikk med seg øret i et tørkle, og ble så sendt til Rikshospitalet. Der klarte legene å sy øret fast. Polakken ble liggende på sykehuset i 11 dager, og deretter sykmeldt i en måned.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag