Bet nesa av broren - husker det ikke

Foto: Arkiv (Avisa Nordland)

Må møte i retten tiltalt for å ha bitt nesetippen av storebror.

07.02.12 21:25

Det gikk skikkelig ille da to brødre barket sammen på en romjulsfest i Hamarøy. Nå står en av dem i retten, tiltalt for å ha bitt nesetippen av sin bror.

Les saken i Avisa Nordland

Det var fest på Hamarøy Hotell, og tiltalte hadde startet festen med vorspiel sammen med venner. Der ble det konsumert en del øl, før de sammen dro til Innhavet og hotellfest.

Etter inntak av noen flere øl og god stemning på festen måtte tiltalte på toalettet. Etter endt ærend var han på vei opp fra underetasjen for å fortsette festen, da han plutselig møtte sin eldre bror utenfor toalettene.

– Han bare gikk på meg, og presset meg opp mot veggen mens han låste armene. Han var rasende, og presser ansiktet sitt opp mot mitt mens han skjeller meg ut for et eller annet. Samtidig biter han meg flere steder i ansiktet, fortalte tiltalte i retten.

Nødverge
Så forklarte han at han kjenner brorens nese i sin munn, og dermed biter han bare til.

– Jeg gjør det i rent nødverge. Like etter kjenner jeg en bit av nesen hans i min munn. Den spytter jeg ut, han slipper taket i meg og jeg forlater ham og går ut av hotellet, kunne tiltalte fortelle retten.

Hvorfor broren var rasende på ham har han ingen forklaring på. Han møtte ikke broren tidligere på kvelden, og har heller ikke hatt noen store disputter med ham tidligere. Etter nesebittet har han ikke hatt kontakt med broren, og har heller ikke gjort noe forsøk på å få kontakt med ham.

– Og jeg har aldri opplevd broren min slik før, så jeg ble skikkelig redd da det skjedde. Derfor bet jeg ham i nesen, for å få ham til å slippe meg, men handlinger var ikke bevisst, mente tiltalte bestemt.

Mer vold
I tillegg til nesebittet er han tiltalt for vold gjennom slag og spark mot en tidligere kjæreste, og et tilfelle av vold mot en annen person med det resultat at denne fikk tannskader.

Han er også tiltalt for flere tilfeller både besittelse og bruk av hasj. I retten erkjente både hasjbruken, og de to tilfellene av vold han er tiltalt for. Nesebittet mener han skjedde i rent nødverge, men retten får først høre brorens versjon tirsdag.

Les flere saker i Avisa Nordland her

Det gikk skikkelig ille da to brødre barket sammen på en romjulsfest i Hamarøy. Nå står en av dem i retten, tiltalt for å ha bitt nesetippen av sin bror.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag