RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Betaler 70.000 for sønnens kone

Sist oppdatert:
Faren til student Helge Finne betaler 70.000 kroner for at sønnen skal få beholde sin filippinske kone i Norge.

Helge Finne (26) giftet seg med filippinske Lih Chvun Tok (27), men tjener ikke nok for at Utlendingsdirektoratet skal tillate at hun får bli i landet.

Regelverket sier at man må ha minst 167.500 kroner i lønn for å underholde en kone. Studenten tjener bare 75.000 kroner.

Nå har faren til Finne satt inn 70.000 kroner på hans konto for å veie opp for det sønnen tjener for lite. Håpet er at pengene skal endre UDIs vedtak om å sende Tok ut av landet.

- Vi gjør det vi kan for at sønnen vår og Lih skal få være sammen. Han får pengene i et håp om at Lih skal få bli. UDI forlanger at han skal tjene nok penger, men vi forsøker likevel med påfyll av kontoen, sier Helges far Sigurd Finne til Fædrelandsvennen.

Familien håper at Tok kan bli lenge nok til å få egen jobb. I dag går hun på norskkurs. Helge Finne selv er ferdig med ingeniørstudiene i Bergen til sommeren.

- Trolig får jeg jobb relativt raskt og inntekt nok til at UDI ikke kan nekte kona mi i å bli i Norge.

Helge Finne mener UDI på bakgrunn av dette tidsaspektet snarest burde innvilge oppholds- og arbeidstillatelse, slik at Lih kan fortsette sine studier i Norge eller ta seg arbeid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere