*Nettavisen* Nyheter.

Betaler du for mye skatt?

Foto: TV 2 Nettavisen

Sjekk at skattetrekket ditt er riktig med Nettavisens skattekalkulator.

08.02.07 15:32

Nå kan du sjekke om skattetrekket ditt er riktig. Med den nye skattetrekk-kalkulatoren kan du se om du ligger an til å få restskatt eller om du får igjen på skatten.

Høyere rente
Skattetrekket ditt ble bestemt ut fra ligningen i 2005. Det kan ha skjedd mye siden den gang. Mange vil få senket skatten på grunn av at renteutgiftene vil være mye høyere i år enn i 2005. Mange vil nok oppleve at renteutgiftene ligger to prosentpoeng høyere i 2007 enn i 2005. Dette kan gi grunnlag for å søke om nytt skattekort.

Hvis du finner ut at du betaler for lite, er du ikke nødt til å skaffe deg et nytt skattekort. Du kan selv gi beskjed til løningskontoret om at de må sette en høyere skattesats.

Se alle kalkulatorer på Nettavisen

Kalkulatoren

Denne kalkulatoren er laget for lønnsmottakere. Den forutsetter at du betaler skatten i løpet av 10,5 måneder. Det vil si at juli (feriepenger) er trekkefritt, og halvt skattetrekk i desember. Du kan også beregne skatten i Skatteberegning 2007.

For å sjekke skattetrekket legger du inn hva du har betalt inn av skatt, i en valgt måned. Da vil du se hvilken skatteprosent som er riktig resten av året.

Kalkulatoren regner ut riktig skatt, slik at du ser om du ligger an til å få igjen på skatten, eller om du får restskatt.

Hvis du har tabelltrekk og ikke prosettrekk, kan du sjekke hvor mye du blir trukket i Skatteetatens Tabelltrekk for skattekort 2007. Her kan du søke om nytt skattekort .

Legg første inn tallene dine. Klikk deretter på skatt for å få opp riktig trekkprosent. Hvis du allerede har betalt inn for mye skatt, viser kalkulatoren en minusprosent. Dette for å vise at du allerede har betalt inn for mye, men du kan i praksis ikke få minustrekk. Disse pengene får du ikke tilbake før skatteoppgjøret.

HTML EMBED

Kalkulatoren er utviklet av Pengeforlaget ved Rune Pedersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.