RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Betaler for rumenske tiggere

Sist oppdatert:
I en råtten rønne på Ljan utenfor Oslo bor rumenske tiggere på kommunens regning.

I det falleferdige huset med økenavnet «tiggerhuset» bor det 20-25 mennesker. De fleste av dem tilbringer dagene på gata i Oslo som tiggere, skriver Dagsavisen.

Huset eies av OTT Eiendom, som leier det ut til sosialklienter som får leia betalt av Oslo kommune. Når den lille rønna er full, gir det en månedsleie på rundt 50.000 kroner.

I underetasjen bor det en rumensk kvinne med sin 15 år gamle sønn. Hun betaler en husleie på 14.500 kroner. Hun har opplyst at de andre som bor i huset er i familie med henne. Tiggerne blir ofte hentet til «arbeid» av kvinnens norske eksmann.

Ved én anledning så naboer at en bulgarsk bil ankom eiendommen. Mennene i bilen skal ha mottatt penger fra beboerne i huset, og så reist igjen.

Aktiviteten i huset følges nå nøye av Manglerud politistasjon, seksjon for organisert kriminalitet og utlendingsseksjonen ved Oslo-politiet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere