RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Betaler husleia med politibiler

Foto: TV 2
Sist oppdatert:
Siden 2002 har politiet i Agder solgt av 14 politibilene sine for å dekke husleia.

I 2002 flyttet Agder politidistrikt inn i Tinghuset i Kristiansand. Samtidig måtte politiet tåle en husleie på 21 millioner kroner i året.

Fordobling
- Det er nesten en fordobling av leien, og betyr at vi må frigjøre nær ti millioner kroner fra annen politivirksomhet, sier administrasjonssjef Trond Berntsen i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Huseleieøkningen har ført til dramatiske kutt andre steder i budsjettet. Så langt er 14 politibiler blitt solgt for å dekke inn mankoen.

Ytterligere reduksjon
- Nå vurderes ytterligere reduksjon på innkjøp, mindre bruk av overtid, færre vikarer og at stillinger blir stående ubesatt, sier Berntsen.

Ifølge Berntsen fikk politiet i Agder tilsendt den nye leieavtalen fra Politidirektoratet uten mulighet til å forhandle om prisen. Leien tilsvarer 1800 kroner per kvadratmeter i året. Gjennomsnittelig leie for kontorlokaler i Kristiansand ligger på 11-1200 kroner, skriver avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere