RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Betalte 3 mill. for Sleipner-lagring

Staten har betalt svimlende 75.000 kroner i måneden for oppbevaring av Sleipner-vraket, til sammen 3 millioner skattekroner.

I over tre år har vraket av Sleipner vært lagret hos Eide Marine Services på Halsnøy i Kvinnherad kommune i Hordaland. Lagringen skyldes et naturlig hensyn til rettssikkerheten.

Men prisen er oppsiktsvekkende. Uten å blunke har Justisdepartementet betalt 2500 kroner i døgnet. Det er 75.000 kroner i måneden, nesten 3 millioner kroner på den tiden som er gått.

Det er svært godt betalt for et vrak som krever et halvt mål.

500 kroner dagen
Men justisdepartementet kunne lagret vraket på motsatt side av fjorden for en femtedel av prisen. En kommunal oljebase i Årvik i Ølen kommune ligger brakk - og til TV 2 sier ordfører Arne Bergsvåg at 500 kroner dagen hadde vært leie nok.

I nabokommunen Etne får vi samme svar fra en grunneier - her er god plass og lav leie.

- Sløsing
Politiets Fellesforbund reagerer på den stive leieprisen.

- For meg framstår dette som sløsing med penger. Det går jo av totalbudsjettet som vi bruker til kriminalitetsbekjempelse. Dette vitner jo om en lettvint omgang med penger i byråkratiet, spesielt når jeg vet hvor stramme vilkår vi har ute i etaten, sier lederen for Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen, til TV 2.

Ekspedisjonssjef Anne K. Herse i Justisdepartementet avviser kritikken fra Politiets Fellesforbund. Hun sier til TV 2 at prisen på avtalen var gunstig da den ble inngått.

- Dette departementet har mange oppgaver som må løses uten at de nødvendigvis kan sammenlignes, og her er det viktige rettssikkerhetshensyn som tilsier at vraket skulle oppbevares til sakene var rettskraftig avgjort slik de er nå, sier Herse.

Justisdepartementet hevet nylig kostbare avtalen - med en imponerende sluttsum på 2,9 millioner kroner.

Vraket hugges trolig opp denne måneden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere