RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bevegelse i budsjettsamtalene

Sist oppdatert:
Drakampen mellom regjeringspartiene og Ap om budsjettmilliardene blir av begge parter betegnet som svært hard i innspurtsfasen. Lørdag kan en løsning være på plass.

Budsjettforhandlingene mellom regjeringen og Ap har pågått siden torsdag morgen, etter at regjeringspartiene onsdag kveld fikk Ap til forhandlingsbordet ved å love å legge til side regelendringer for midlertidige ansettelser dersom partene kommer til en endelig avtale.

Dialogen fortsetter

Fredag kom partene tilsynelatende ett skritt videre i forhandlingene, men ingenting er i nærheten av å være i havn, skal man tro Jan Tore Sanner (H) og Tore Nordtun (Ap).

- Det har vært kontakt mellom regjeringspartiene og Ap i hele dag. Det har vært litt bevegelse, men vi er fortsatt langt fra mål. Forhandlingene er svært vanskelige, og det er ingen tvil om at vi nå er inne i mange av de vanskeligste realitetene, sa regjeringens sjefsforhandler Jan Tore Sanner (H) etter fredagens samtaler.

Sanner ville ikke gå inn på hvor den største uenigheten ligger.

Krever helhetlige innrømmelser

Fungerende finanspolitisk talsmann for Ap, Tore Nordtun, understreket at Ap krever å bli imøtegått på områdene sysselsseting, skole- og helsevesen.

- Vi har levert vårt budsjettforslag med arbeid til alle, skole, og helse, uttalte Nordtun.

Ap ser det fremdeles som et siktemål å finne en løsning, og partene har gitt hverandre en frist til lørdag for å komme med nye forslag.

- Meget stor avstand er det fortsatt. Vi vil nå utover kvelden og morgendagen se på ulike muligheter, og tar sikte på at en løsning kan være på plass imorgen, fremhevet Nordtun sent fredag ettermiddag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere