RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bevegelsene stabile nederst i Veslemannen – rødt farenivå opprettholdes


Det er fortsatt rødt farenivå ved Veslemannen i fjellpartiet Mannen i Rauma kommune i Møre og Romsdal. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Det er fortsatt rødt farenivå ved Veslemannen i fjellpartiet Mannen i Rauma kommune i Møre og Romsdal. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Sist oppdatert:
NVE opprettholder rødt farenivå for Veslemannen, til tross for at bevegelsene øverst i fjellpartiet har avtatt noe siden lørdag. Mer regn er nemlig i vente.

– Hastigheten i fjellpartiet har avtatt noe i øvre område og er rundt 10 centimeter per døgn i den mest aktive delen. I nedre område er hastigheten uendret, rundt 1,5 centimeter per døgn. Det er meldt inntil 17 millimeter nedbør som regn det kommende døgnet. Dette kan føre til at bevegelsene øker igjen, sier geolog Einar Anda i NVE søndag kveld.

Hastigheten i den øvre, mest aktive delen av Veslemannen var på snaut 15 centimeter per døgn søndag formiddag – omtrent halvparten av det den var på samme tid lørdag.

Det er mest sannsynlig ikke aktuelt å endre farenivå før til uka, ifølge geologene.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere