*Nettavisen* Nyheter.

Bhatti avhøres

Foto: (Foto: Politiet)

Terrorsiktede Arfan Bhatti får snart fortelle sin versjon av den angivelige terrorplanleggingen.

02.10.06 13:43

Asfar Qadeer Bhatti (29) er politiets antatte hovedmann bak terrorplanleggingen i Oslo. Han og tre andre er siktet for å stå bak skytingen mot synagogen på St. Hanshaugen i Oslo. I tillegg mener politiet at Bhatti og de tre andre sammen planla å utføre terrorangrep mot den israelske og den amerikanske ambassaden, samt synagogen.

Neste mandag
22. september ble Bhatti varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, siktet etter paragraf 147, den såkalte terrorparagrafen. Først i neste uke regner Bhattis forsvarer, advokat John Christian Elden, med at hans klient vil bli avhørt.

- Det er nå tatt sikte på at avhør kan finne sted mandag 9. oktober etter at politiet har satt seg inn i saken, sier Elden til Nettavisen.

Da har det gått to og en halv uke siden Bhatti ble varetektsfengslet. Årsaken til at det har tatt så lang tid, er at Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) overtok etterforskningen fra politiet i Oslo. De må sette seg inn i saken før de kan avhøre de fire siktede.

- Jeg har fått beskjed om at Kripos skal bistå PST med en avhørsekspert, og antar med det at det blir et profesjonelt og skikkelig avhør der min klient får komme til orde med sin forklaring, sier Elden.

Avlyttet
Bhatti har blitt avlyttet av politiet i hele sommer, og det er denne avlyttingen politiet mener beviser at Bhatti sammen med andre planla terrorangrep i Oslo.

Et av politiets viktigste bevis mot Bhatti, er en telefonsamtale han hadde med den siktede 26-åringen i bilen den 8. august i år.

- Jeg driter i om sikkerhetsvakter på amerikanske ambassaden dør, de er på amerikansk jord, dem driter jeg i, sier Bhatti til kameraten i bilen.

Politiet mener Bhatti har ekstremistiske holdninger, og at tekstmeldinger Bhatti har sendt en profilert TV 2-reporter, styrker siktelsen mot ham.

Selv har Bhatti en helt annen versjon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag