RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bhatti fikk halvert varetektsfengslingen


SLIPPER TIDLIGERE UT: Arfan Bhattis periode i varetekt kortes fra fire til to uker (arkivfoto).
SLIPPER TIDLIGERE UT: Arfan Bhattis periode i varetekt kortes fra fire til to uker (arkivfoto). Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Lagmannsretten har bestemt at den profilerte islamisten slipper ut fra varetekt to uker tidligere enn politiet ønsket.

Forrige lørdag ble Arfan Bhatti varetektsfengslet i fireuker med brev- og besøksforbud. Den første uken besluttet Oslo tingrett skulle være i isolasjon.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på mail, eller ringe 02060.

Fornærmet kvinne endret forklaring
Bhatti anket avgjørelsen på stedet. I kjennelsen fra Borgarting lagmannsrett er det besluttet at han løslates etter to uker, og ikke fire, slik politiet begjærte.

I den første uken sitter han i isolasjon av etterforskningshensyn.

- Lagmannsretten bidrar til å få denne saken ned på jorden og avmystifiserer min klients såkalte farlighet i det norske samfunnet. Utover det tar vi kjennelsen til etterretning, sier forsvarer John Christian Elden til Nettavisen.

Politiadvokat Are Frykholm, som var aktor i tingretten og har håndtert ankeprosessen for påtalemyndigheten har ikke svart på Nettavisens henvendelser.

Les også: Bhatte varetektsfengslet i fire uker

Les også: Bhatti avhørt om terrororganisasjon

Bhatti dømt for vold mot barn

Bhatti er siktet for legemsfornærmelse mot en kvinne, men nektet straffskyld etter siktelsen i retten forrige lørdag.

Den fornærmede kvinnen ringte AMK tre ganger natt til forrige fredag. Den første gangen forklarte hun at hun var blitt mishandlet og måtte få legehjelp og bistand fra politiet.

Deretter ringte hun tilbake to ganger og endret på det hun først hadde sagt. Hun avviste dermed å ha blitt mishandlet. Likevel ble hun lagt inn på Ullevål sykehus for behandling av skader, noe blant annet legejournaler dokumenterte.

Aktor og dommer i tingretten mente at det var nødvendig å varetektsfengsle Bhatti blant annet på grunn av gjentakelsesfaren. Dette er lagmannsretten ikke helt enig i.

I kjennelsen heter det:

«(...). Derimot mener lagmannsretten, i motsetningen til tingretten, at det ikke foreligger slik kvalifisert fare for nye straffbare handlinger (...). Den "voldshistorikken" tingretten ellers uspesifisert har vist til, ligger enda - i hovedsak vesentlig - lenger tilbake i tid. Selv om det på grunnlag av tidligere domfellelser må legges til grunn at det er en reell gjentakelsesfare, kan ikke denne anses som så sterk at den nå gir fengslingsgrunnlag».

Bhatti er flere ganger dømt for vold og trusler, og så sent som i mars ble han dømt for vold mot to barn og en kvinne. Dommen er rettskraftig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere