Bhatti innrømmer skyting

Foto: Terje Bendiksby/SCANPIX

Arfan Qadeer Bhatti innrømmer å ha brukt maskinpistolen, men ikke mot den israelske synagogen.

03.04.08 14:57

- Overhodet ikke.

Det var svarene Arfan Qadeer Bhatti svarte da dommer Kim Heger spurte den terrorsiktede 31-åringen om han er skyldig i de alvorlige tiltalepunktene.

Bhatti innrømmet derimot at han hadde skutt mot huset til Tor Arne Barreng 11. august 2006. Barreng var en av de sentrale personene i T5PC, og var svært aktiv i å hente inn penger til pyramideselskapet. Penger som gikk tapt da T5PC gikk konkurs.

Nettavisen har tidligere skrevet om denne skyteepisoden. Med en Scorpion caliber 7,65 maskinpistol, og en revolver eller pistol caliber 38, skjøt Bhatti 17 skudd mot huset til Barreng og en bil som sto parkert utenfor.

Vil gi fullstendig forklaring
- Bhatti ønsker å avgi en fullstendig forklaring om alt i tiltalen, og han har erkjent å ha befatning med dette. Han har fremsatt en trussel mot Barreng, og han har hatt noe med våpnene å gjøre, sa Bhattis forsvarer, John Christian Elden, om dette temaet i retten mandag.

Les: Flere i T5PC beskutt

Ved 09.30 tiden startet rettssaken mot terrortiltalte Arfan Qadeer Bhatti startet i Oslo tingrett. Minutter tidligere hadde en svært fornøyd Bhatti entret sal 828 iført lusekofte. På sin plass ved siden av advokatene Arild Holden og John Christian Elden plasserte han små bilder av sine kjære. I tillegg hadde Elden tatt med en miniutgave av Koranen til Bhatti.

Fant rakett-tegninger
I 40 dager vil den omfattende saken vare. Mandag vil påtalemyndigheten skissere hvilke bevis de vil presentere mot Bhatti og de to andre tiltalte i saken.

Statsadvokat Kristian Nicolaisen startet sitt innledningsforedrag med å fortelle om en narkotikakontroll i Tyskland sommeren 2006.

- Det ble ikke tatt noe narkotika men man fant mye annet, sa Nicolaisen i retten. Blant annet tegninger og plansjer av rakettvåpen.

Det førte til at Politiets sikkerhetstjeneste 23. juni 2006 startet en omfattende overvåking av Bhatti. Det ble gjort for å avverge et eventuelt terroranslag. Det er bevis fra denne avlyttingen som utgjør mesteparten av bevisene som skal presenteres i retten.

Ukjent skyter
Mannen som skjøt mot synagogen i Bergstien sitter ikke på tiltalebenken mandag. Denne personen har vitner beskrevet som 190 centimeter høy. Så høye er ingen av de to tiltalte. Politiet mener at Bhatti kjørte fluktbilen som skytteren skal ha hoppet inn i etter at han avfyrte skuddene mot synagogen.

Bhatti sier han var i Torshovparken i Oslo da skytingen skjedde. Politiet mener derimot at han forlot parken, og kjørte til St. Haugen i en liten rød bil. Der plukket han opp skytteren.

Tiltalen mot Bhatti er omfattende, og vitnelista er full av en rekke kjente mennesker. Bhatti er først og fremst tiltalt for skytingen mot synagogen til Det mosaiske trossamfunn i Oslo 17. september 2006, og for å ha planlagt ansalg mot den amerikanske ambassade, israelske ambassade og/eller Det mosaiske trossamfunns synagoge.

Les også: Her er tiltalen mot Bhatti

I tillegg til dette er Bhatti tiltalt for skyting mot boligene til Tor Arne Barreng og en annen sentral person i den såkalte T5PC-saken der tusenvis av nordmenn mistet sparepengene sine.

Foto: (TV 2)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag