Gå til sidens hovedinnhold

Bhatti løslates fra varetektsfengsling

Den kjente islamisten er siktet for befatning med fire våpen, deriblant en maskinpistol.

Torsdag løslates Arfan Bhatti fra varetektsfengsling i Bergen. 16. mai ble han pågrepet etter at politiet hadde spanet på islamistmiljøet på Østlandet.

I berammingsoversikten over fengslingsforlengelser i Oslo tingrett torsdag står ikke den profilerte islamisten.

17. mai meldte Nettavisen at han var siktet for brudd på våpenlovgivningen. Den profilerte islamisten har hele tiden nektet straffskyld.

Bekrefter løslatelse

- Jeg er informert om at Bhatti løslates i morgen. Jeg antar at politiets etterforskning dermed har bekreftet det Bhatti hele tiden har fastholdt, nemlig at han ikke har noen tilknytning til denne saken, sier islamistens forsvarer Bernt Heiberg i Advokatfirmaet Elden til Nettavisen.

- Løslatelsen skulle etter mitt syn kommet for lenge siden.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på mail, eller ring 02060. Vi kan legge til rette for kryptert kommunikasjon dersom ønskelig.

Nettavisen er også kjent med at Bhatti er mistenkt for å ha vært i befatning med fire ulike våpen, deriblant en maskinpistol.

- Dokumentene i saken er fortsatt klausulerte noe som medfører at jeg verken kan bekrefte eller avkrefte opplysningenen dere sitter på, sier Heiberg til Nettavisen.

Fant ikke fingeravtrykk

Etter pågripelsen nektet den profilerte islamisten å la seg fotografere av politiet. Han motsatte seg også å gi nye fingeravtrykk og DNA-tester, men retten påla ham å gjøre dette. Bhatti anket avgjørelsen til Høyesterett, hvor den ble forkastet.

Etter det Nettavisen kjenner til har politiet jobbet med analyser av fingeravtrykk og DNA på våpnene, men de skal ikke ha fått treff på Bhattis fingeravtrykk.

Mandag ble en mann i 30-årene, som er medsiktet i Bhatti-saken, på nytt varetektsfengslet i to uker med brev- og besøkskontroll.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er orientert om løslatelsen, etter det Nettavisen får opplyst, men ingen der ønsker å kommentere saken.

Arfan Bhatti er straffedømt flere ganger, blant annet for trusler, utpressing, familievold og andre voldsepisoder.

Heller ikke politiadvokat ved Oslo politidistrikt Anne Cathrine Ingulstad Aga har ønsket å kommentere saken overfor Nettavisen.

Les også

Beholder norske fanger i Nederland ett år til


VIDEO: Her ble Sylvi Listhaug (Frp) kalt «jævla rasist-jævel»

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin

Kommentarer til denne saken