*Nettavisen* Nyheter.

Bhatti løslates

Arfan Bhatti under en demonstasjon utenfor Oslos ambassade i september 2012. Foto: Kyrre Lien

Arfan Bhatti løslates.

16.01.15 15:48

Den norske islamisten Arfan Bhatti (37) blir ikke varetektsfengslet. Det melder Oslo politidistrikt i en pressemelding.

- Det er som forventet ut fra politiets begrunnelse for pågripelsen. Den holder ikke mål i en rettsstat, sier Bhattis advokat, John Christian Elden, i en kommentar til Nettavisen.

Lagmannsretten forkastet politiets anke i spørsmål om varetektsfengsling.
Politiet tar til etterretning at lagmannsretten ikke mener at det er unndragelsefare, skriver politiet i sin pressemelding og opplyser at Bhatti vil bli løslatt.

Les også: Mener norsk presse fortjener dødsstraff

- Ferdigstilt etterforskning

- Vi har i dag ferdigstilt etterforskningen i straffesaken mot Bhatti, og sendt den til statsadvokaten for påtalemessig vurdering, sier politiadvokat Trine Dyngeland.

Politiet leverte fredag inn en skriftlig anke på kjennelsen om at Bhatti skulle settes fri. Svaret fra lagmannsretten kom altså kort tid etter: Bhatti settes fri.

Satt fengslet i Pakistan

Bhatti forsvant i januar 2013 og ble meldt savnet av familien. Høsten samme år meldte PST at han satt fengslet i Pakistan. 14. januar i år ble Bhatti pågrepet da han kom med fly fra Pakistan.

Politiet ønsket å varetektsfengsle Bhatti i fire uker etter at han kom hjem. Bakgrunnen for begjæringen var at Bhatti i 2012 ble siktet for vold mot familien. Politiet hevdet det var grunn til å tro at han ville unndra seg straffeforfølgelse. Dette ønsket ble altså avslått først i tingretten og så i lagmannsretten.

- Virker noe absurd

Bhattis advokat John Christian Elden antydet torsdag at ønsket om å fengsle Bhatti har andre årsaker enn familievoldsaken fra 2012.

- Jeg ser ingen grunn til at han ikke skal løslates. Politiet påberoper seg at han har unndratt seg en siktelse fra 2012 i noen mindre alvorlige forhold, men synes å se bort fra at han har sittet fengslet og hatt utreiseforbud fra Pakistan inntil forrige uke. Dette virker noe absurd, uttalte Elden til NTB.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag