*Nettavisen* Nyheter.

Bhatti pågrepet for drapsforsøk

Politiet har pågrepet Arfan Qadeer Bhatti (26), som er siktet for drapsforsøk etter skyteepisoden på Sognsvann 19. februar.

01.09.04 16:20

- Han meldte seg selv onsdag ettermiddag sammen med sin forsvarer. Han er pågrepet og vi starter avhør nå, opplyser politiadvokat Svein Holden ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Bhatti er siktet for drapsforsøk i forbindelse med skytingen på Sognsvann 19. februar i år.

Flere skudd ble avfyrt mot en bil, men ingen personer ble skadd.

Utpekt av vitner
Vitner har pekt ut Bhatti og Raymond Gundersen (29) som de som skjøt. Gundersen har sittet i varetekt i forbindelse med saken, men er senere løslatt. Gundersen er fortsatt siktet for drapsforsøk i saken.

Etter skytingen forsvant Bhatti under jorden. Politiet mener han i lang tid har oppholdt seg i Pakistan.

Som en følge av forsvinningen ble Bhatti etterlyst med navn og bilde i Europa.

Bhattis advokat, John Christian Elden, har tidligere fortalt at Bhatti gikk under jorden fordi han følte at politiet koblet ham til Sandaker-drapet i Oslo 3. februar i år, der Hung Quoc Ngyen ble skutt og drept og der en annen mann på 22 år ble skadeskutt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Holden avviser at politiet kobler Bhatti til Sandaker-drapet.

- Meg bekjent har han ikke noe med Sandaker-saken å gjøre. Det er utelukkende i forbindelse med Sognsvann-skytingen at han er interessant, sier holden til TV 2 Nettavisen.

Det er ennå uklart når Bhatti vil bli fremstilt for varetekt.

- Har alibi
Norskpakistaneren Bhatti har tidligere forklart at han har alibi for tidspunktet da skytingen fant sted.

Bhatti har forklart at han kom med taxi til Bjølsen til Sogn videregående skole. Der skal han ha truffet politiet 45 minutter etter at skytingen fant sted.

Bhatti hevder han kom til skolen for å trene kampsport med en venn.

Politiet mener skytingen på Sognsvann kan kobles til nakotikahandel. Bhatti er kjent i det kriminelle miljøet og har flere dommer på seg.

Bhatti, som har flere dommer på seg, unngikk i julen 2002 forvaring i Høyesterett. Men domstolen viste til at han måtte regne med streng reaksjon hvis han på ny begikk en kriminell handling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.