*Nettavisen* Nyheter.

Bhatti skjøt mot oppdragsgiverens hus

En T5PC-topp var oppdragsgiver for torpedo Arfan Bhatti. Men Bhatti følte seg lurt, så han fyrte løs på huset til finansmannen.

03.04.08 19:16

Arfan Qadeer Bhatti har innrømmet at han avfyrte skuddene mot huset til en person tilknyttet skandaleselskapet T5PC 11. august 2006.

Torsdag fikk retten et innblikk i hvorfor Bhatti avfyrte skuddene.

Årsaken var - ifølge Bhatti - ikke utestående gjeld til Bhatti, slik tilfellet var for Kolsås-mannen som hadde fått huset sitt skutt noen måneder tidligere.

I dette tilfellet hadde vedkommende hyret Bhatti som beskyttelse mot pengeinnkrevere. Problemet var at leiesoldaten trakk seg, og vendte våpen mot sin tidligere klient.

Årsaken var at Bhatti følte seg misbrukt, forklarte han i retten.

Tidligere torsdag fikk Oslo tingrett telefonovervåking knyttet til skytingen på Kolsås 31. januar 2006.

Les egen sak: «Min høflighet har også en grense» og Bhattis solide alibi

Torpedoer
Mannen som skal ha hyret Bhatti, var en av de sentrale personene i pyramidesvindelen T5PC.

Da tusenvis av nordmenn mistet sparepengene sine flyttet blant andre finansmannen og T5PC-grunnlegger Jim Wolden til Spania - der de bor i dag.

Men Oslo-finansmenn ville ha sine penger, og en av de sentrale torpedoene i miljøet var hyret inn for å hente ut 300.000 kroner fra vedkommende, og et ukjent beløp fra Jim Wolden.

Dette var forøvrig den samme torpedoen som finansmannen Thomas Øie hyret inn Bandidos for å få beskyttelse fra.

Ut fra avlyttingsmateriale fra august 2006 skulle Bhatti forsøke å få gjelden ned til 25.000 kroner, men havnet på 100.000 kroner.

Dagen før skytingen, på Sjølyst 10. august, inngikk Bhatti en avtale om dette med torpedoen. Bhatti sender en SMS til T5PC-toppen der han ber ham betale dette beløpet, og gi en dato for når han skal betale.

«Husk (NN). for når jeg lager avtaler så vil jeg ikke drite meg ut», skriver Bhatti i meldingen.

Følte seg misbrukt
Problemet var at vedkommende ikke hadde penger å betale med.

«..skjønner det men problemet mitt er at det blir fire ganger så dyrt, og jeg har ødelagt alle mine kontrakter på grunn av TH og hans venn TsØ. Jeg har lagt alle mine penger i et prosjekt», skriver han og sier at han ikke vet når han får penger til å betale for.

Dette får Bhatti til å se rødt.

Han har altså laget en avtale om betaling med en torpedo-kollega, som hans oppdragsgiver ikke kan innfri. Han sender en SMS til torpedoen og sier at T5Pc-toppen ikke kan betale, at han trekker seg, og at han føler seg brukt «og pisset på ryggen».

Torpedoen svarer med en SMS som blant annet sier: «Du skulle aldri blandet deg gamle venn...»

Bhatti svarer med: «Jeg lover deg at han skal få angre hvis han har brukt meg til å kjøpe tid, og beskytte sin egen rumpe.»

Solide bevis
Bhatti er nå altså løst fra sitt oppdrag, og har ingen forpliktelser i forhold til gjeldsforholdet mellom vedkommende og torpedoen.

Likevel reiser han til Asker denne natten og avfyrer 17 skudd mot huset der familiemedlemmene til T5PC-toppen ligger og sover.

Politiet avlyttet bilen til Bhatti da han avfyrte skuddene. Oslo tingrett kunne altså høre skuddene i avlyttingsmateriale - akkompagnert av artisten Eminem på stereoanlegget.

Bhatti erkjente også skytingen i Oslo tingrett.

Bevisproblemene
En debatt i Oslo tingrett har vært at romavlytting ikke kan brukes som bevis i tiltalepunktene som ikke har med terrorsaken å gjøre.

Sånn sett kan opptaket av skytingen ikke brukes som bevis for Asker-skytingen.

Aktor Kristian Nicolaisen mener likevel at materialet kan spilles av, fordi det viser at Bhatti er kapabel til å få med seg personer på kriminelle handlinger, og at han er i stand til å avfyre skudd mot hus, noe som også er relevant i forhold til synagogeskytingen, og den angivelige planleggingen av terrorhandlingene mot USA og Israel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.