RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bhatti skyldig i synagogeskyting

Foto: Johannessen, Sara (SCANPIX)
Tidligere terrorsiktet Arfan Bhatti tar ansvar for skytingen mot den jødiske synagogen i Oslo.

Det kom fram da ankesaken mot Bhatti startet i Borgarting lagmannsrett mandag. Nå er Bhatti «bare» tiltalt for to drapsforsøk. Arfan Qadeer Bhatti ble dømt til åtte års forvaring med minstetid på fire år i Oslo tingrett. Det er spesielt forvaringsdommen som Bhatti nå forsøker å komme seg unna.

Les: Bhatti frikjent for terror

I tingretten var Bhatti også tiltalt for terror, noe han ble frikjent for. Den delen av siktelsen er nå fjernet. I tillegg har Bhatti kommet til en avtale med påtalemyndigheten når det gjelder hele skyteepisoden mot Den israelske ambassaden i Oslo.

- Etter litt fram og tilbake har det endt med at jeg har godtatt tingrettens frifinnelse av Bhatti for terror og Bhatti har godtatt å bli dømt for medvirkning til skyting mot synagogen. Disse punktene er dermed rettskraftige, sier statsadvokat Kristian Nikolaisen til NTB.

- Ikke innrømmet
- Selv om Bhatti ikke anker den delen av dommen, så har han aldri godtatt dette, eller innrømmet at han var involvert i skytingen mot synagogen. Han var uenig i den delen av dommen, men valgte å ikke anke, under forutsetning at politiet fortsetter etterforskning av skytingen for å finne ut hvem som sto bak, sier Bhattis advokat, John Christian Elden til Nettavisen.

Dermed innrømmer altså Bhatti at han hadde mer enn en finger med i spillet når skuddene ble avfyrt mot den jødiske synagogen i Oslo natt til søndag 17. september 2006.

I tingretten nektet Bhatti for å ha hatt noe som helst med denne skytingen å gjøre. En medtiltalt fortalte da at han og Bhatti hadde røyket hasj i Torshovparken denne kvelden.

Dette betyr derimot ikke at Bhatti ikke risikerer lang fengselsstraff. I lagmannsretten er fokuset to episoder der det ble skutt med maskingevær mot bolighusene til to finansmenn.

Torpedovirksomhet
Bhatti selv har erkjent at han skjøt mot huset til en tidligere sentral person i pyramideselskapet T5PC. Datoen var 11. august 2006. I tingretten la politiet la fram lydopptak fra Bhattis bil denne kvelden der man kunne høre maskingeværet knatre i bakgrunnen. Han har derimot ikke innrømmet at dette var drapsforsøk. Det ble han også frikjent for. Noe påtalemyndigheten nå har anket.

Les: Bhatti skjøt mot oppdragsgiverens hus

Når det gjelder skytingen mot en annen finansmann på Kolsås i januar 2006 har politiet solide bevis på at Bhatti truet mannen før skytingen, men like solide er bevisene på at Bhatti selv ikke avfyrte disse skuddene. Bhatti ble dømt for drapsforsøk i forbindelse med dette attentatet, men har selv anket den delen av dommen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere