RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
UT AV LANDET: Arfan Bhatti fikk ikke komme inn i Tyrkia, hvor han ifølge eget utsagn skulle på ferie.
UT AV LANDET: Arfan Bhatti fikk ikke komme inn i Tyrkia, hvor han ifølge eget utsagn skulle på ferie. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Bhatti stoppet på grensen til Tyrkia

Arfan Bhatti og reisefølget han var en del av, ble stoppet på grensen til Tyrkia forrige uke. Bhatti, som sier han skulle på ferie, ble ansett for å være en fare for rikets sikkerhet.

Dagbladet har fått tak i dokumentene som viser at den kjente islamisten ble avvist ved grensen.

– Jeg skulle på ferie til Tyrkia, men tyrkisk grensepoliti nektet meg innreise, forteller Bhatti.

– Jeg har ikke reiseforbud eller utreiseforbud og forstår ikke hvorfor jeg ikke fikk lov til å komme inn. Jeg håper UD følger opp denne saken og får en forklaring på hvorfor en norsk borger ble nektet innreise, sier Bhatti.

Han sier han skulle på sommerferie og hadde bestilt hotell i Tyrkia, men han vil ikke si hvor i landet han skulle feriere eller på hvilket hotell.

Bhatti ønsker ikke å kommentere opplysninger om at han i avhør skal ha blitt spurt om forbindelser til Taliban og hans rolle knyttet til det islamistiske miljøet i Norge. På dokumentet som viser at han ikke fikk innreise, er det krysset av i feltet «fare for rikets sikkerhet», uten at dette er forklart nærmere. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere