Gå til sidens hovedinnhold

Bhattis anke avvist – fengslet i fire uker

Arfan Bhatti som torsdag ble varetektsfengslet i fire uker, nådde ikke fram med sin anke i Borgarting lagmannsrett.

Bhatti varetektsfengsles dermed i fire uker med brev- og besøksforbud.

Bhatti ble pågrepet sent onsdag 16. mai, siktet for ulovlig befatning med våpen. Han mener at pågripelsen var politisk begrunnet, og har avvist at han har noe som helst med saken å gjøre.

Men lagmannsretten er enig med Oslo tingrett og mener det både foreligger skjellig grunn til mistanke mot Bhatti og fare for bevisforspillelse.

«Lagmannsretten finner at siktede med skjellig grunn mistenkes for et straffbart forhold som kan medføre høyere straff enn fengsel i 6 måneder», heter det i kjennelsen. Videre mener retten at det er sannsynlighetsovervekt for at Bhatti vil benytte seg av muligheten til å påvirke vitner dersom han blir løslatt nå.

Etterforskningen av saken er fortsatt i en tidlig fase. Politiadvokat Anne Cathrine Aga opplyser at saken startet forrige lørdag da politiet fant flere våpen et sted i Oslo.

– Navnet til Bhatti kom raskt inn i saken, og tirsdag var etterforskningen kommet så langt at vi mente det både forelå skjellig grunn til mistanke og fare for bevisforspillelse, opplyser politiadvokaten.

To andre personer har vært pågrepet i saken – én av dem er varetektsfengslet.

Les mer

Arfan Bhatti sammenligner egne våpenbilder med Erna Solberg

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe