RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bhattis oppgjør med politi og medier

Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Arfan Bhatti tar bladet fra munnen etter islamhets-demonstrasjonen i helgen.

Arfan Bhatti var skuffet over at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) - tross flere henvendelser - ikke ville fjerne hetsende innlegg mot muslimer på sin Facebook-side og at en lenke til karikaturen av profeten Muhammed ble liggende ute i minst to dager. Derfor gikk han til Dagbladet med saken. Det skriver han selv i en kronikk i VGs papirutgave tirsdag.

PST hevder at de fjernet den støtende tegningen så fort de ble oppmerksomme på det.

Bhatti-tips ble Dagbladet-oppslag
Henvendelsen førte til det nå så kjente Dagbladet-oppslaget fra 3. februar. Avisa valgte å illustrere sin sak med et bilde der den omtalte karikaturen sees på en PC-skjerm. Dermed var bråket i gang. Norske muslimer følte seg støtt. Det ble drosjestreik og demonstrasjoner i gatene.

Bhatti, som var en av initiativtakerne og som også deltok som vakt på demonstasjonen fredag, har så langt avvist å snakke med pressen om den pågående karikaturstriden og sin rolle, men nå tar han altså bladet fra munnen.

Skuffet over PST
Bhatti skriver i kronikken at han dersom PST hadde tatt affære tidligere, hadde ikke saken vært omtalt i Dagbladet.

«Som et offentlig organ som driver med forebyggende arbeid, har PST ansvar for hva som slippes gjennom på deres etats nettside. For meg ser det ut som om PST i denne saken har fraskrevet seg ansvar og begynt med fremprovoserende arbeid i stedet».

- Var bare en bidragsyter
Om sin rolle i demonstrasjonen fredag, skriver Bhatti at han verken var arrangør, organisator eller appelant. «Jeg var derimot en bidragsyter». Han bekrefter at han var administrator av demonstrasjonens Facebook-gruppe, men peker på at alle som ville kunne bli det.

At pressen i sin omtale av Bhatti også trekker fram hans kriminelle rulleblad og det faktum at han var tiltalt, men ble frifunnet i Norges første terrorrettssak, omtaler han også i kronikken:

«Jeg har gjort mine feil, men skal jeg ikke få gå videre i livet som alle andre?» spør han.

Bhatti skriver at politiets og pressens kommentarer og dekning før demonstrasjonene fredag ikke kan tolkes på annen måte «enn at dere ikke ønsket en fredelig markering».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere