*Nettavisen* Nyheter.

Bhattis solide alibi

Arfan Qadeer Bhatti var overbevist om at han aldri ville bli tiltalt for skytingen på Kolsås.

03.04.08 11:41

Politiets avlyttingsmateriale er ikke bare et bevis mot terrorsiktede Arfan Qadeer Bhatti. Det er også et solid bevis for at han ikke avfyrte skuddene.

Politiets sikkerhetstjeneste fortsatte avspillingen av sitt lydmateriale i Oslo tingrett torsdag. Lydmateriale danner grunnlaget for den omfattende siktelsen mot Bhatti. Torsdag ble lydmaterialet rundt skytingen på Kolsås 31. januar avspilt. Her går det klart fram at Bhatti var i Oslo sentrum. Han snakker på telefonen med venner, blir observert ved en minibank, og er ute på byen med flere finanshaier.

Nettavisen skrev onsdag om pengelånet, og Bhattis trusler mot Kolsås-mannen, som påtalemyndigheten mener ligger til grunn for skytingen.

Les også: «Min høflighet har også en grense»

I Samtaler Bhatti hadde dagen etter skytingen, er han krystallklar på at han har godt alibi. Kolsås-mannen var raskt ute og antydet overfor en felles bekjent av Bhatti og Kolsås-mannen, at det var Bhatti som sto bak.

Å påstå det, ville ikke være lurt antydet Bhatti overfor mannen.

- Du får svare fra meg og si «du blir rævpult juridisk». Jeg var rundt i Oslos gater i hele går, og alle vet hvor jeg har vært, sier Bhatti. Dagen derpå har Bhatti også flere samtaler med Kolsås-mannen.

- Jeg vil bare vite hvem som skjøt inn i huset, sier Kolsås-mannen. Han ønsket å få gjort om gjelden så fort som mulig for å slippe videre skyting.

- Om jeg har egne mennesker, det er vanskelig å si. At jeg har gjort det. Selvfølgelig ikke. Jeg ville tolket det som en advarsel, sier Bhatti til mannen.

Onsdag innrømmet Bhatti at han brukte skytingen til å presse Kolsås-mannen for pengene han skyldte, men avviser at han selv var involvert.

- Du får tryggheten tilbake
Kolsås-mannen var naturlig nok svært oppskaket etter at det ble skutt inn i huset der hans kone og barn sov.

- Tryggheten får du tilbake når du ikke har noe uoppgjort, sier Bhatti til mannen.

- Ja, det skjønner jeg. Det eneste uoppgjorte jeg har er dette (gjelden til Bhatti red. anm.). Det eneste jeg vil vite er at når jeg betaler disse kronene, så er vi ferdig med det.

- Ja, da er vi ferdig, sier Bhatti.

Men det er også uttalelser som kan tyde på at Bhatti visste at noe skulle skje. Til en Dagbladet-journalist sier Bhatti:

- Hadde jeg visst det skulle skje i natt så hadde jeg jo vært i utlandet og sånn. Fy faen as.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.