*Nettavisen* Nyheter.

Bibel-student svindlet venner

Bibelskolestudenten blåste i budet om at man ikke skal stjele og tømte kameratens konto for 11.000 kroner.

10.01.06 09:03

Den 22 år gamle mannen er tidligere dømt for underslag og måtte igjen møte i retten mandag, tiltalt for å ha stjålet kameratens bankkort og tappet kontoen for penger. I tillegg har han også stjålet en venninnes lommebok og brukt bankkortet hennes til å forsøke å kjøpe PC og mobiltelefon på nettet. Mannen ble tatt før varene kom fram til ham.

Bibelskolestudent
Kameraten som fikk kontoen tappet av 22-åringen, er en medstudent fra en bibelskole i Bergensområdet.

- Det var sårende og et sjokk da jeg fant ut at det var han som hadde tatt ut pengene fra kontoen min, sa mannen da han avga vitneforklaring i retten. Han forklarte at de to ikke lenger er venner, selv om de fortsatt går på samme bibelskole.

- Trengte penger
Da tiltalte ble spurt om hvorfor han hadde stjålet penger fra kameraten, svarte han at han trengte penger i det daglige. Aktor Ivar Abrahamsen mente 22-åringen stadig misbruker tillit når han får det, og at han må straffes med fengsel for det.

22-åringen møtte ikke da rettssaken startet mandag, og måtte hentes med politipatrulje. Også en gang tidligere har han ikke dukket opp når saken skulle opp for retten. Da retten endelig ble satt mandag, erklærte han seg skyldig etter tiltalen. Dom i saken faller onsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.