*Nettavisen* Nyheter.

Bigamist-ektemann banket kona

Ektemannen til kvinnen som er tiltalt for bigami, må i fengsel for konemishandling.

20.12.05 09:46

Den gambiske 30 år gamle mannen må sone ett år i fengsel for å ha jevnlig banket konen, som var gift med en annen da hun giftet seg med ham.

Viktig dom
Dommen kan bli viktig for kvinnens forsvar, når hun skal møte i retten i bigamisaken mot henne i februar. Hennes forsvarer har nemlig hevdet at hun, etter flere års mishandling fra samboeren, ble truet med bank hvis hun ikke giftet seg.

Trakk anmeldelse
Ektemannens dom beviser at hun har levd under mannens torturregime siden årsskiftet 2002/2003. I juni i år dukket hun opp på Bergen legevakt med flere blåmerker, hevelser og sår. I hodebunnen hadde hun blodutredelser, og hun ble innlagt på Haukeland sykehus for behandling. Kvinnen forklarte at hun hadde fått kraftig bank av ektemannen og anmeldte ham for vold. Tre måneder etter troppet hun opp på politistasjonen og ønsket å trekke voldsanmeldelsen.

Angrep i dusjen
Ett år tidligere var kvinnen kommet i unåde hos mannen og måtte rømme huset. Hun ble funnet på en bensinstasjon, redd og kun iført et teppe. Mannen hadde angrepet henne i dusjen med saks og hun måtte flykte ut et vindu, påsto hun overfor politipatruljen som kom til stedet. Hun ble også ved en annen anledning hjulpet av politiet etter et slagsmål med mannen, hvor politiet fant flere ferske og gamle blåmerker på kroppen hennes.

- Fikk blåmerker av hudkrem
30-åringen benektet i retten å noensinne ha lagt en hånd på konen. Han hevdet derimot at hun fikk en allergisk reaksjon fra en afrikansk hudkrem hun brukte, og det forårsaket de uttallige blåmerkene.

Ble ikke trodd
Bergen tingrett festet ikke lit til denne forklaringen og dømte mannen for langvarig mishandling av sin kone. Han ble i samme straffesak dømt for et tilfelle av legemsbeskadigelse av en annen mann. Han må nå sone ett år i fengsel og betale 22.000 kroner i erstatning til mannen han angrep.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag