Gå til sidens hovedinnhold

Bil kjørte i sjøen - mann omkom

En 39 år gammel mann døde etter at han kjørte utfor en bro på Sotra.

(iBergen.no) En liten varebil kjørte i sjøen på Sotra utenfor Bergen fredag kveld. Det ble først meldt om at flere personer befant seg i bilen, men det viste seg å kun være en person. Denne personen, en 39 år gammel mann, ble reddet opp av vannet av de to første politimennene som kom til stedet kort etter at ulykken skjedde.

To politimann hoppet ut i det kalde vannet og fikk sjåføren ut av bilen og opp av det iskalde vannet. Bilen lå på cirka to meters dyp og politiet skal ha sett bevegelser inne i bilen da de kom til stedet. Mannen ble reddet opp av vannet av politimennene.

Ambulansepersonell gikk straks i gang med avansert opplivning og på Haukeland Universitetssykehus sto et spesialteam klar til å ta imot personen, men livet hans sto ikke til å redde, ifølge NTB.

Ulykken skjedde på Fjell på Sotra, like ved Gamle Bildøy bru. I en høyresving ut på broen har bilen fortsatt rett fram og ut på sjøen på et sted der det ikke var autovern. Det er ikke kjent hvorfor bilen fortsatte rett ut i sjøen. Det var ikke spesielt glatt på stedet.

For kort tid siden kjørte en annen bil i sjøen ved den samme broen der det pågår arbeider.

-Slik vi forstår det er det samme sted som en bil kjørte på sjøen for en uke siden. Det har vært utført arbeid på stedet en tid, noe som kan forklare utforkjøringene, sier Ståløy ved brannvesenet til Nettavisen.

Politiet fikk meldingen 21.06 og klokken 21.19 var mannen tatt opp i vannet

Like etter kom de første ambulansene og brannvesenet fra Laksevåg og Sandviken som er en spesialgruppe med froskemenn. Disse undersøkte vraket.

- Vi lette inni og rundt bilen, men er rimelig sikre på at det kun var en mann i bilen, sier brigadeleder Landsvik til iBergen.no.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos Milrab og Fjellsport