*Nettavisen* Nyheter.

Bil tok fyr etter vill biljakt

Mannen suste over politiets spikermatte, kjørte utfor og er nå fraktet til sykehus med store skader.

24.12.06 12:16

(iBergen.no) En mann har pådratt seg store skader etter en vill biljakt på Stord søndag morgen.

Svært høy fart
- Klokken 0819 fikk vi melding fra fergen mellom Halhjem og Sandvikvåg om at en bilist ble vurdert som beruset. Vi sendte ut en patrulje som skulle komme fergen i møte. Patruljen rakk ikke fergen og satte i stede på blålys da de traff bilisten. Men bilføreren nektet å stoppe og farten ble også vurdert som svært høy, sier operasjonsleder ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt, Harald Myklebust til iBergen.no.

Patruljen valgte å roe farten ned og en ny patrulje fikk beskjed om å stanse bilen etter at den ble observert i tunnelen i retning Sveio.

- Det ble sendt ut en bil fra Haugesund som markerte med blålys i Haukåskrysset, men bilisten stoppet ikke og kjørte videre i stor fart på E39. I nærheten av Fjontunnelen ble det lagt ut en spikermatte som vedkommende kjørte rett over. Politiet fjernet spikermatten og kjørte etter. Rundt neste sving lå bilen utfor veien og hadde tatt fyr, sier Myklebust som legger til at spikrene i spikermatten fungerer som ventiler som gradvis tapper luften ut av dekkene på bilen.

Hardt skadet
Politibetjentene fikk mannen ut av bilen og betraktet ham som hardt skadet. Han ble kjørt til Haugesund sykehus med ambulanse.

- Vi har rutinemessig varslet spesialenheten for politisaker samt ulykkesgruppen til vegtrafikkstasjonen for at de skal se nærmere på ulykken.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag