RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bilbølle bures inne

Foto: Gunnar Bløndahl (Scanpix)
20-åringen gir blanke i fartsgrenser, førerkortbeslag og pålegg fra politiet. Se hele synderegisteret.

(iBergen.no): – En fare for andre trafikanter, mener Bergen tingrett, som nå har dømt Askøy-mannen til 36 dagers fengsel og tap av førerkortet i tre år. Retten mener mannens synderegister er så grovt, at politiet neste gang bør inndra bilen hans for sikre seg at 20-åringen holder seg unna trafikken.

Kanskje ikke så rart. Hør bare her:

I februar ble mannen dømt til 45 dagers fengsel og 15.000 i bot for å ha kjørt i 128 km/t i 80-sone, og i 70 km/t i 50-sone. I tillegg nektet han å stoppe i en politikontroll, kjørte mot rødt lys, samt kjørte utfor etter uaktsom kjøring. Mannen mistet førerkortet i et halvt år, og kastet ikke bort tiden da han fikk det tilbake.

Kranglet på beslag
Drøye to måneder etter ble han fotografert av en ATK-automat mens han blåste gjennom Damsgårdstunnelen i 158 km/t.

Nok en gang ville politiet ta sertifikatet fra ham, men 20-åringen nektet å samtykke til beslag, og politiet glemte å sende saken til retten. Dermed fikk mannen beholde sertifikatet i lommeboken frem til han igjen møtte politiet i oktober i år. Politiet beslagla da omsider førerkortet hans, men ga blaffen og kjørte videre i sin egen bil.

Da politiet få timer senere oppdaget 20-åringen bak rattet, nektet han å stoppe og ristet politibilen av seg. Kort etter ble han oppsøkt hjemme av politiet. Da hevdet han at de hadde vært to i bilen, og at det var en kamerat som kjørte.

- Ikke moden for sertifikat
Dette trodde ikke Bergen tingrett på, og sa seg enig med politiadvokat Rune Malt i at det måtte reageres strengt mot 20-åringen.

– Med de alvorlige forhold han har begått i den korte tiden han har hatt førerkort, synes det klart at han ikke har den nødvendige modenheten til å føre motorvogn, skriver retten i sin dom.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere