Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bilbølle bures inne

Foto: Gunnar Bløndahl (Scanpix)
20-åringen gir blanke i fartsgrenser, førerkortbeslag og pålegg fra politiet. Se hele synderegisteret.

(iBergen.no): – En fare for andre trafikanter, mener Bergen tingrett, som nå har dømt Askøy-mannen til 36 dagers fengsel og tap av førerkortet i tre år. Retten mener mannens synderegister er så grovt, at politiet neste gang bør inndra bilen hans for sikre seg at 20-åringen holder seg unna trafikken.

Kanskje ikke så rart. Hør bare her:

I februar ble mannen dømt til 45 dagers fengsel og 15.000 i bot for å ha kjørt i 128 km/t i 80-sone, og i 70 km/t i 50-sone. I tillegg nektet han å stoppe i en politikontroll, kjørte mot rødt lys, samt kjørte utfor etter uaktsom kjøring. Mannen mistet førerkortet i et halvt år, og kastet ikke bort tiden da han fikk det tilbake.

Kranglet på beslag
Drøye to måneder etter ble han fotografert av en ATK-automat mens han blåste gjennom Damsgårdstunnelen i 158 km/t.

Nok en gang ville politiet ta sertifikatet fra ham, men 20-åringen nektet å samtykke til beslag, og politiet glemte å sende saken til retten. Dermed fikk mannen beholde sertifikatet i lommeboken frem til han igjen møtte politiet i oktober i år. Politiet beslagla da omsider førerkortet hans, men ga blaffen og kjørte videre i sin egen bil.

Da politiet få timer senere oppdaget 20-åringen bak rattet, nektet han å stoppe og ristet politibilen av seg. Kort etter ble han oppsøkt hjemme av politiet. Da hevdet han at de hadde vært to i bilen, og at det var en kamerat som kjørte.

- Ikke moden for sertifikat
Dette trodde ikke Bergen tingrett på, og sa seg enig med politiadvokat Rune Malt i at det måtte reageres strengt mot 20-åringen.

– Med de alvorlige forhold han har begått i den korte tiden han har hatt førerkort, synes det klart at han ikke har den nødvendige modenheten til å føre motorvogn, skriver retten i sin dom.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!