Gå til sidens hovedinnhold

Bildene som kan løse hette-gåten

Her er videobildene som politiet i Førde håper identifiserer «hettemannen». Har du tips i saken?

Den såkalte «hettemannen» har i lang tid vært aktuell for politiet. Flere vitner har fortalt om unge menn med mørk hettegenser i forbindelse med åstedet og drapstidspunktet, men hittil har ingen av disse mennene meldt seg for politiet.

Politiet tror at det kan være snakk om samme mann, og at denne mannen også har blitt filmet ved Esso-stasjonen i Førde klokken 09.10 mandag morgen. Dette var etter at Anne Slåtten forsvant om morgenen søndag 6. juni, men før hun ble funnet om formiddagen 7. juni.

Politiadvokat Sissel Kleiven understreker at mannen på bildene kun er etterlyst som vitne i saken, og ikke er mistenkt i drapssaken.

Mange tips
Etter at drapsetterforskerne i Førde gikk ut og etterlyste informasjon om «hettemannen» tirsdag kveld har politiet mottatt en rekke tips. Flere personer som kan passe til beskrivelsen har også vært inne til avhør , men så langt har ikke tipsene brakt dem nærmere å identifisere mannen.

Nå velger politiet å gå ut med filmen som ble tatt av overvåkningskameraene på Esso-stasjonen. Under pressekonferansen tirsdag kveld sa politiinspektør Ronny Iden ved Sogn og Fjordane politidistrikt at mannen kan være den samme som flere av vitnene har sett i forbindelse med åstedet.

- Det er noen gjenkjennelige trekk og vi har vist tegningene til vitner og sammenholdt forklaringer. Noen vitner mener det kan være samme mann. Andre mener det ikke. Vi synes informasjonen er så interessant at vi velger å gå ut med det, sa Iden.

Observasjonene
Anne Slåtten ble overfalt og drept i Angedalsvegen ved 07.20-tiden søndag 6. juni. På kartet nedenfor er ruten hun gikk hjemmefra angitt med hvit strek. De aktuelle observasjonene som blir satt i sammenheng med videoen er følgende:

1. Klokken 07.05 drapsmorgenen observerte et vitne en syklist i full fart på vei over Fossebruka og nedover Angedalsvegen hvor Anne Slåtten ble drept. På dette tidspunktet gikk Slåtten nedover veien mot jobben ved Helsetunet. Mannen var iført en mørk ensfarget jakke med hette på.

2. Klokken 07.15 samme morgen, men litt lenger nede i Angedalsvegen, hø rte et annet vitne lyden av det hun tror kan være en gammel brå kete sykkel. Vitne snudde seg ikke, men hørte at sykkelen kom brå tt bak henne for så å bråsnu og syklet vekk.

3. Klokken 08.25 dagen etter ble en person med en mørk hettegenser snø ret til rundt ansiktet observert da han kom ut fra åstedet. Dette var bare noen timer før sykepleierstudenten ble funnet. Vedkommende virket forvirret og snudde hodet i alle retninger før han gikk mot sentrum. Han skjulte den ene hånden i jakken.

4. Senere samme dag, klokken 09.10, tok videokameraet på Esso-stasjonen et bilde av en person med mørk hettegenser. Det kan se ut som han gå r med en caps eller en moderne lue uten dusk. Han har ensfarget bukse og lyse sko Fremme på genseren er det en rektangulæ r ramme. Det er disse bildene politiet nå frigir.

5. Klokken 1225, omtrent samtidig som Slåtten ble funnet drept, observerte et vitne en syklist som kom på en gammeldags damesykkel i stor fart ned mot Angedalsveien. Sykkelen skranglet. Vitnet har anslått mannen å være i 20-årene, cirka 180 centimeter høy og if ørt svart munkejakke snørt godt igjen. Han skal også ha hatt p å seg en utvasket dongeri. Observasjonen blir satt i sammenheng med observasjon nummer 2, der vitnet hadde hørt en bråkete sykkel.

Sykepleierstudenten Anne Slåtten (23) ble drept i Førde 6. juni i år.

Hun var på vei fra sitt hjem i Hamretunet utenfor Førde til Helsetunet i Førde da noen overfalt og drepte henne ved Angedalsvegen.

Hun forlot sitt hjem 06.50. Hun ble sitt sett langs Angedalsvegen mellom 07.10 og 07.15 søndag morgen. Slåtten ble funnet av letemannskaper ved 12.30 tiden mandag.

Nedenfor kan du se ruta Anne Slåtten gikk den skjebnesvangre dagen. Den hvite teksten forteller klokkeslett og sted for sannsynlig observasjon av Slåtten.

Åpen etterforskning
Politiet i Førde har fortsatt en åpen etterforskning, og anser foreløpig ikke disse personene mer enn interessante vitner. Det kan være snakk om forskjellige personer, og de kan alle ha hatt en naturlig forklaring på hvorfor de var på disse stedene til disse tidspunktene, og de kan også ha en god forklaring på hvorfor de ikke har meldt seg.'

Likevel mener politiet at observasjonene er så interessante at de offentliggjør observasjonene og videoen.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene