Gå til sidens hovedinnhold

Bildesperado stoppet av trafikanter

Mannen ble tatt etter å kjørt som en villmann på E18.

(iOslo.no) Rett før klokken halv to mandag ettermiddag fikk politiet i Asker og Bærum tips om en mulig fyllekjører på E 18 inn mot Oslo.

- Da vi kom til stedet var det noen som hadde greid å stoppe bilen, sier operasjonsleder Roar Bjartan i Asker og Bærum politidistrikt til iOslo.no.

Mannen ble stoppet av to andre trafikanter, som holdt bilen sperret på E 18 ved Strand til politiet kom.

Han forteller at føreren av bilen er pågrepet og mistenkt for kjøring i påvirket tilstand. Operasjonslederen forteller at han ikke vet hvor langt sjåføren har kjørt.

Viking kom til stedet og tok bilen cirka klokken 13.45.

Ingen skal ha blitt skadet i hendelsen.

Politioverbetjent Jan Arne Pedersen ved Trafikkorpset i Oslo politidistrikt forteller til iOslo.no at politiet ikke er udelt glad for hjelpen fra de sivile.

- Vi mener at sivile personer burde være veldig forsiktige med sånne ting. Vi kan ikke kjefte på dem for at de griper inn og gjør en god gjerning, men de setter seg selv i en veldig farlig situasjon, sier han.

Pedersen forteller at politiet overhodet ikke oppfordrer til slike inngripener. Det er nemlig utrolig mye som kan gå galt, fordi man ikke aner hvem som sitter bak rattet.

Politioverbetjenten har istedenfor følgende råd:

- Ring til politiet, fortell hva du ser og eventuelt hold god avstand og meld bilens posisjoner til politiet, råder Pedersen.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot