RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Bildrap» etterforskes som voldssak

Foto: Stig Martin Solberg (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Politiet er usikre på om den 44 år gamle svensken virkelig ble drept i en vanlig bilulykke.

(iOslo.no) Saken ble de første dagene etterforsket som en trafikkulykke, men ut fra omstendigheter i saken vil den nå bli etterforsket ved Vold- og sedelighetsseksjonen ved Oslo politidistrikt. Teorien har vært at mannen hadde blitt drept av en bil - muligens en lastebilsjåfør som ikke merket at han hadde kjørt på noen. Nå er det avdelingen som normalt etterforsker drap og grov vold som overtar saken i Oslo-politiet.

Vet du noe om denne saken? Send en e-post til tips@ioslo.no.

- Hva er disse nye omstendighetene?

- Vi sier ikke så mye mer om omstendighetene. Vi har akkurat fått saken overført fra trafikkseksjonen og iverksetter en bred etterforskning for å finne ut av hva som har skjedd. Saken er overført til oss etter en totalvurdering, sier politioverbetjent og leder ved voldsavsnittet Grete Lien Metlid til iOslo.no.

- Ikke økt etterforskning
Til nå har saken vært etterforsket som en trafikkulykke.

- Er det et steg opp i etterforskningen?

- Nei, det er det ikke. Det er en sak med noe uklare forhold. Det kreves en bred etterforskning, sier hun.

Politiet har hele tiden siden påkjørselen hatt tilgang til videobilder fra området, men Metlid vil ikke bekrefte om det er gjort funn blant kamerabildene.

- Det jobbes med videoovervåkingene, men det er ikke noe vi kan gå ut med. Vi får noe klarlagt i løpet av dagen, så noe mer eksakt får vi komme tilbake til. Vi har ikke konkludert med noe som helst ennå, sier hun.

Store ytre skader
Politiet på åstedet fortalte til Nettavisen at mannens skader kan tyde på at han er blitt påkjørt av et stort kjøretøy, men dette er ikke bekreftet. Mannen ble funnet i midt i veibanen i Knud Bryns vei med store ytre skader. Veien ligger i et industriområde på Alnabru øst i Oslo der mange vogntog passerer hvert døgn.

Politiet har foreløpig ikke fått mange tips inn i saken, og prøver å komme i kontakt med noen som var i området natten til påskemorgen.

- Slik saken står er det interessant fra oss å få henvendelser fra publikum. Selv om det var på natta på påskemorgen bør det være folk som har gjort observasjoner. I tillegg har det vært en bilfører som har vært involvert. Han vil vi også prate med, sier Metlid.

Har du tips i saken? Ring Voldsavsnittet i Oslo politidistrikt på 22 66 90 50 (sentralbord).

Les flere nyheter på iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere