*Nettavisen* Nyheter.

Bilfører slapp med skrekken

Kjørte rett inn i steinras på Sunnmøre.

25.10.08 11:33

FLØ (Nettavisen): Et steinras natt til lørdag i Ulstein kommune i Møre og Romsdal førte til at rundt 160 mennesker var isolert i morgentimene.

19 år gamle Maria Flø opplevde raset på fylkesveien mellom Flø og Ulsteinvik på nært hold da hun kjørte hjemover ved 02.30-tiden om natten. Plutselig kjørte hun rett inn i steiner og greiner som lå i veien.

- Hun ringte hjem og fortalte at hun hadde kjørt seg fast i et ras. Hun satt igjen bilen og løp derfra, forteller faren Atle Birger Flø til Nettavisen.

Foreldrene kastet seg inn i bilen og kjørte den korte veien til der datteren befant seg. En del av fjellet hadde løsnet oppe i fjellsiden og en rekke steiner havnet ned på veien langs en strekning på nær 100 meter.

En kampestein på rundt tre ganger tre meter hadde stanset i veikanten.

Artikkelen fortsetter under bildet

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Marius Rosbach (Nettavisen)

- Det var bekmørk, men lysene fra bilen lyste innover og vi så den store steinen rett ved siden av veien. Da turde vi ikke annet enn å komme oss derfra, forteller faren.

Faren ringte deretter politiet som kom til stedet og stengte veien. Ved 10-tiden lørdag formiddag var veimyndighetene ferdig med opprydningen og veien kunne åpne for trafikk igjen.

Da Nettavisen snakket med faren lørdag morgen sov datteren etter den oppskakende opplevelsen. Faren forteller at hun ikke hadde hørt selve raset, som trolig skjedde noen minutter før datteren kom til stedet.

Atle Birger Flø forteller at det har gått ras med jevne mellomrom på strekningen. Og han tror ikke at han vil være spesielt nervøs for å kjøre veien som forbinder bygda med omverdenen i framtida.

- Nei, vi bor i et område der vi har fjell og løs stein, så dettte må vi regne med. Men området bør undersøkes så vi veit at det ikke er større fjellparti som står i fare for å rase ut, påpeker han.

Det har falt store mengder nedbør i området de siste dagene, noe som kan ha medvirket til raset.

HTML EMBED

Annonsebilag