RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Illustrasjonsfoto: SCANPIX)

Billig arbeidskraft bor i brannfeller

Sist oppdatert:
Bygningsarbeidere fra Øst-Europa sover i ulovlige leiligheter der rømningsveier ikke finnes og brannalarmen er frakoblet.

Oslo brann- og redningsetat er bekymret over utviklingen. De mener arbeiderne bor i rene brannfeller.

- En fabrikk i Oslo fungerte som transitt for polske arbeidere. Her bodde seks- sju mennesker om gangen frem til de fikk jobb og ble sendt videre. Det hele bar preg av å være svært velorganisert, sier branninspektør Svenn Haugen i Oslo brann- og redningsetat til Aftenposten.

Arbeidskraft fra Øst-Europa er attraktive som arbeidskraft i Norge fordi de gjerne jobber for lavere lønn enn norske. Men oppdragsgivere som vil knipe igjen på pengepungen og arbeidere med lite lønn er årsaken til at mange arbeidere bor under provisoriske forhold.

Ifølge plan- og bygningsloven skal brannsikringen skal være godkjent, rømningsveier være åpne og tilgangen på luft og lys skal være tilfredsstillende på steder der folk skal bo. Arbeidsmiljøloven setter igjen klare krav til tilfredsstillende boforhold.

Brann- og redningsetaten har avdekket ulovlige hybler for mellom 50 og 100 personer i år, uten at de har gått spesielt inn for å finne disse stedene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere