Billig trikketur med syriske pund

Visste du at du kan kjøpe deg t-banebillett i Oslo med syriske pund?

15.09.05 22:02

På enkelte t-baneautomater i Oslo fungerer både syriske pund og greske drakmer like godt som norske kroner.

Svindel
En journalist i TV2 Nettavisen gjorde store øyne da han torsdag fikk en syrisk mynt i veksel fra billettautomaten på Tøyen t-banestasjon. Mynten er nesten helt lik en norsk tjuekroning- men langt fra så mye verdt- og har ved flere anledninger blitt brukt til svindel på norske spilleautomater.

Den syriske 10 punds-mynten er nemlig bare hvert 1,2 norske kroner. For å få 20 norske kroner, som er prisen på en trikke- og t-banebillett, må du ut med hele 163 syriske pund.

Dette er ikke et ukjent fenomen for Oslo Sporveier, ifølge informasjonssjef i Oslo t-banedrift, Bjørn Rydmark.

- Det er særlig syriske pund og greske drakmer som er problematisk. Vi prøver så godt vi kan å stille inn automatene, men av og til hender det at slike mynter går gjennom. Det er bestandig noen som prøver seg, sier Rydmark til TV 2 Nettavisen.

Nytt system
- Vil passasjerene få penger tilbake?

- Selvfølgelig. De kan henvende seg ved kundesenteret vårt og forklare problemet. Vi skal ikke være vanskelig i så måte, sier han.

Rydmark mener problemet vil opphøre når dagens myntautomater erstattes av et nytt billettsystem. Over nyttår vil passasjerene nemlig reise med et oppladbart plastikkort. Frem til da ber Oslo Sporveier de som kommer over myntene om å ta kontakt, slik at automatene kan kalibreres på nytt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.