RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Billigere med barnehagebarn

Sist oppdatert:
Foreldrebetalingen i kommunale barnehager sank kraftig fra januar til august 2003. Private barnehager har også hatt en nedgang i foreldrebetalingen i løpet av det siste halvåret.

Foreldrebetalingen i de kommunale barnehagene steg 1,2 prosent fra august 2002 til januar 2003, men i løpet av det siste halvåret har prisen sunket igjen med 6,0 prosent, ifølge nye tall fra Statistisk Sentralbyrå.

Kommunale barnehagepriser mest ned
Totalt sett har betalingssatser i kommunale barnehager blitt redusert med 4,9 prosent det siste året.

Private barnehager har hatt en nedgang i foreldrebetalingen på 4,6 prosent fra januar til august. Og fra august 2002 til august 2003 gikk betalingen ned med 3,4 prosent.

Ned på grunn av vedtak
Barnehagesatsene har gått ned på grunn av vedtak i Stortinget 1.august 2003 om økt driftstilskudd til både kommunale og private barnehager, med henholdsvis rundt 19 og nærmere 34 prosent.

Mange av kommunene og de private barnehagene i utvalget har foretatt prisreduksjoner per august 2003, mens andre har forslag til redusert foreldrebetaling under behandling.

Oslo og Akershus best i landet
Oslo og Akershus hadde størst nedgang i foreldrebetalingen i kommunale barnehager fra januar til august i år, med en reduksjon på 15,4 prosent.

Trøndelag hadde en prisreduksjon i betalingssatsene på nesten 6 prosent. Foreldrebetalingen i kommunale barnehager på Vestlandet gikk imidlertid noe opp, og var den eneste regionen med en oppgang i betalingssatsene.

Foreldrebetalingen i private barnehager sank med 4,6 prosent fra januar til august. I motsetning til de kommunale gikk betalingssatsene i de private barnehagene ned i samtlige regioner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere