*Nettavisen* Nyheter.

Bilmafia tok bare luksus

Stjal biler, solgte dem og kjøpte gamle møbler for pengene.

08.03.07 15:26

(iOslo.no) Bilmafiaen stjal biler og båter og solgte dem til Slovakia. Pengene renvasket de ved å kjøpe antikviteter. Det er er hovedbestanddelene i en sak som går for Oslo tingrett denne uken.

Fire personer og et eiendomsfirma står tiltalt for å ha drevet med utstrakte biltyverier og organisert kriminalitet.

Totalt stjal gjengen 22 biler og solgte dem videre som sine egne, hovedsaklig til Slovakia. Inntekten har av påtalemyndighetene blitt anslått til seks millioner kroner.

Tyveriene startet i april 2004. Da ble en Saab 9-3 stjålet fra Aeroauto i Grenseveien i Oslo. Over de neste månedene frem til september 2005 ble til sammen 22 biler og to båter stjålet fra forskjellige adresser i Oslo-området.

Verst har det gått utover bilforhandleren Bertel O Steen. Ved flere anledninger har gjengen stjålet nye biler fra parkeringsområder som forhandleren disponerer.

Blant annet har man stjålet en Mercedes Benz CLK 200 CKA til en verdi av 670.000 kroner. Videre skal de ha stjålet en BMW 745, 2002-modell til en verdi av 765.000 kroner. Felles for begge bilene var at de ble ført ut av landet før de ble solgt.

Pengene banden tjente på å selge de stjålne bilene ble brukt til å investere i antikviteter. Påtalemyndigheten mener en antikvitetshandel i sentrum av Oslo ble styrt av den hovedtiltalte i saken. Man mener å kunne bevise at varebeholdningen besto nesten utelukkende av sortiment skaffet ved hjelp av svarte penger, og at butikken i realiteten kan beskrives som en front for hvitvasking av penger.

Saken startet mandag 5. mars, og det er satt av ti dager til hovedforhandlingen.

Les flere saker på iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.