RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Paul Weaver/TV 2 Nettavisen

Bilrømling (17) stjal fire biler

Sist oppdatert:
- Han må bare stoppes, sier politijurist. I dag begjæres tenåringen fengslet.

(iBergen.no) Den 17 år gamle gutten er siktet for fire biltyveri i løpet av halvannen måned. Med tre tyveridommer på rullebladet har politiet ingen tro på at gutten vil endre sin kriminelle bane.

- Det er med avmaktsfølelse at vi begjærer ham varetektsfengslet i fire uker, sier politijurist Kjetil Kvalvik ved Odda lensmannskontor til iBergen.no.

Kjørte til Tyskland
For én måned siden stjal 17-åringen en bil i Fana og kjørte 250 mil sørover til han ble tatt av politiet i Schollbrunn i Tyskland. Da hadde han vært på rømmen i fire dager og var meldt savnet av sine foreldre.

Bare noen dager før heisaturen til Tyskland ble han forsøkt varetektsfengslet i Nordhordland tingrett, siktet for to biltyveri, men ble løslatt av retten. Siden den gang har han stjålet ytterligere to biler, brutt seg inn i to bilbutikker og en safe. Den mindreårige biltyven har også kjørt uten førerkort.

- Trist, mener politiet
Den lange listen med lovbrudd gjør at politiet nå setter foten ned. Men ikke med lett hjerte.

- Det er veldig trist av i må gjøre dette, men han må bare stoppes. Egentlig burde det være en smal sak for de rette etater å kunne skreddersy et opplegg for denne gutten, men det blir ikke gjort, sier Kvalvik.

17-åringen har tilstått i avhør etter at han nylig ble pågrepet for det siste biltyveriet. I sin siste dom fra 20. februar ble han dømt til 108 dager samfunnstjeneste. Dersom retten gir politiet medhold for varetektsfengsling i dag, er det første gang 17-åringen må tilbringe tid bak murene.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere