RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bilsyk Halimi møtte ikke

Foto: Arne Lutro / TV 2 Nettavisen
Sist oppdatert:
Nokas-tiltalte Ridvan Halimi unnlot å møte i Gulating lagmannsrett. – Han blir syk av fangetransporten, sa hans forsvarer Trygve Staff.

STAVANGER (TV 2 Nettavisen): Ridvan Halimi har innrømmet straffskyld for Nokas-ranet, likevel er det mye som tyder på at han protesterer mot fangeforholdene rundt Nokas-rettssaken.

I det retten ble satt tirsdag, grep hans forsvarer, advokat Trygve Staff, ordet:

- Min klient, Ridvan Halimi, er syk og møter ikke i retten i dag. Han vil trolig bli ytterligere syk av den transportetappen fra fengselet. Dette er ikke en ønskesituasjon, men det er ikke noe jeg kan gjøre med det, sa Staff

Andre måter
Det er foreløpig uvisst om Halimis sykdom er en stille protest mot måten han og hans medtiltalte transporteres til og fra rettslokalet. Ifølge Staff er det fangetransporten i en lukket cellebil, uten frisk luft og utsyn som forårsaker Halimis ubehag.

- Han spiser bilsyketabletter, men han blir likevel syk, sa Staff, som likevel mente det ville være uproblematisk å fortsette rettssaken uten hans klient til stede ettersom han har erkjent straffskyld.

Lagdommer Daniel Lunde spurte om dette ville bli et gjentakende problem, hvorpå Staff svarte at forholdene nå er tatt opp med politiet.

- Jeg kan tenke meg andre måter å fremstille han på. Jeg vet det finnes andre måter. Etter det jeg forstår er dette nå under vurdering. Jeg håper dette blir et engangstilfelle, sa Staff.

- Verre enn i tingretten
Under tingrettebehandlingene i fjor ble det rettet kraftig skyts mot politiets håndtering av de tiltalte. Fangetransporter skjedde i innebygde celler i biler, med høy musikk, samt at det var varm og trangt.

- Transporten nå er verre enn i tingretten. Noen av de tiltalte blir kjørt i biler med celler hvor det ikke er lys og det er trangt. Det er dette som gjør at min klient blir syk, sier Staff til TV 2.

Ifølge Staff har Halimi fått noen tabletter fra politiet, men disse virker ikke.

- Halimi har beskrevet transporten som "for jævlig". Hvis det ikke blir en annen løsning i morgen, så tror jeg han blir borte da også. Vi har snakket med politiet og det er så langt ikke kommet noen avklaring, sier Staff.

- Er dette en protestaksjon fra Halimi?

- Nei, det er det ikke. Men han blir dårlig og syk dersom han fortsatt blir transportert på denne måten, svarer Staff.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere