RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bin Laden-tilhenger til Oslo

Foto: Jamaat-e-Islami
Sist oppdatert:
En pakistansk partileder, som har hyllet Osama bin Laden, er på vei til Norge. Han er tidligere nektet adgang i Belgia og Nederland.

Qazi Hussain Ahmed leder Pakistans største religiøse parti, Jamaat-e-Islami. Nå er han på vei til Oslo i forbindelse med Pakistans nasjonaldag 14. august, invitert av Islamic Cultural Center, for å holde foredrag for menigheten og for Muslimsk studentsamfunn ved Universitetet i Oslo, melder Aftenposten Aften.

Hvorvidt Ahmed vil bli nektet innreise til Norge er fremdeles usikkert.

- Jeg kan bekrefte at vi er informert om at han kommer. Så langt vet vi ikke nok til å uttale oss om vi vil gjøre noe med denne informasjonen eller ikke, sier informasjonssjef Trond Hugubakken i Politiets sikkerhetstjeneste til TV 2 Nettavisen.

- Ikke velkommen
Leder Amil Sheikh for 14. august-komiteen som står bak det offisielle programmet på Pakistans nasjonaldag i Norge, vil ikke ha noe med Qazi Hussain Ahmed å gjøre.

- Han er ikke invitert av oss og er ikke velkommen på våre arrangementer. Vi tar avstand fra muslimske ekstremister, sier Aamir Sheikh til TV 2 Nettavisen.

Bin Laden-tilhenger
Ahmed har tidligere uttalt seg svært varmt om Osama bin Laden, og partiet har ved en rekke anledninger hyldet Al-Qaida-medlemmer som helter.

Blant annet har partiet oppfordret pakistanere i grenseområdene til å skjule terrorister på rømmen fra USAs tropper i Afghanistan. Dette er bakgrunnen for at Ahmed ble nektet adgang både til Belgia og Nederland så sent som i mai i år.

- Oppkonstruert
Islamic Cultural Center mener at båndene til Osama bin Laden er oppkonstruert.

- Hvem har sagt at han støtter Osama bin Laden? Vi mener at han ikke er kontroversiell. Vi støtter ikke terrorisme, men holder oss på rett side av loven. Han er invitert som leder av det største politiske partiet, men han skal snakke om hvordan vi lever i Pakistan og utenfor, sier imam Hafiz Mehboob ur-Rehman til Aftenposten Aften.

Ifølge pressetalsmann i Ahmeds parti trenger ikke politikeren visum til Norge fordi han er parlamentariker i Pakistan. Den norske ambassaden i Islamabad vil ikke kommentere om partilederen har fått innreisetillatelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere