RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Biskop ber om blasfemistans

Sist oppdatert:
Biskop Laila Riksaasen Dahl synes folks omgang med det hellige er for slapp, og ber blant annet komikere om å være mer forsiktige.

- Vi har vent oss til at det som er hellig i kristendommen, krenkes her i landet. I et samfunn med bred ytringsfrihet har vi en mye høyere terskel for å si ifra om overtramp, som vi for eksempel ser i satireprogram i mediene, sier fungerende prest og biskop i Tunsberg bispedømme, Laila Riksaasen Dahl, til Aftenposten.

Hun mener nordmenn har noe å lære av muslimene når det gjelder respekten for hellighetsbegrepet. Biskopen tar sterk avstand fra vold, men sier hun forstår hvorfor det kommer sterke reaksjoner på Muhammed-karikaturene.

Dahl er for tiden biskopenes leder, og uttaler seg også på vegne av bispemøtet. Ifølge Aftenposten ønsker ikke biskopen å ta et «offentlig oppgjør» med komikere som driver gjøn med kirken.

- Vi vil heller appellere til dem, og minne om at de kan støte og såre mange mennesker gjennom satiren, sier Riksaasen Dahl til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere