RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bistanden øker med 2,2 mrd

Sist oppdatert:
Regjeringen vil øke bistanden til et historisk høyt nivå til nesten 21 milliarder kroner i 2007.

Bistanden vil utgjøre 0,97 prosent av anslaget for Norges bruttonasjonalinntekt (BNI).

Regjeringen prioriterer hovedsaklig bistand til arbeid med menneskerettigheter, likestilling, korrupsjonsbekjempelse, olje og energi.

I tillegg foreslår regjeringen å bruke 300 millioner kroner mer på å redusere barnedødelighet, og å øke bistanden til Afrika med 330 millioner kroner.

840 mill til menneskerettigheter
Regjeringen vil gi økt støtte til FNs fond for fredsbygging og nødhjelp. Innsatsen for å forebygge humanitære kriser skal styrkes, og regjeringen legger opp til fortsatt omfattende humanitær innsats i Midtøsten, Sudan, Sentral-Afrika, Afrikas Horn, Afghanistan og Sri Lanka.

390 mill til likestilling
Regjeringen bevilger 200 millioner kroner mer for å fremme kvinners rettigheter og muligheter i tråd med FNs kvinnekonvensjon, samt 130 millioner kroner for å fremme kvinners rettigheter og deltakelse i fredsprosesser og humanitær innsats.

355 mill til miljø
Regjeringen øker innsatsen med 355 millioner kroner i 2007. Forvaltning, bruk og bevaring av naturressurser og biologisk mangfold vil bli særlig prioritert. Samarbeidet med FN skal styrkes med 70 millioner kroner.

310 mill til korrupsjonsbekjempelse
Den direkte støtten til statsbudsjettet til enkelte utvalgte land vil øke, og det vil bli tatt initiativ til mer langsiktig støtte til statsbygging i sårbare stater som Burundi, Afghanistan og Nepal. Det blir også bli etablert et samarbeid med Bolivia.

Regjeringen vil sette av mer penger til samarbeidet mellom den norske Riksrevisjonen og revisjonen i utvalgte land, til FN og til utviklingsbankenes felles arbeid mot korrupsjon.

270 mill tilolje og energi
Regjeringen foreslår å sette av 90 millioner kroner til faglig olje- og energisamarbeid i 2007. Dette er en økning på 40 millioner kroner fra 2006.

Les hele pressemeldingen her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere