For ett år siden ble 20 år gamle Hamse Hashi Adan skutt og drept ved Lofsrud skole på Mortensrud i Oslo. Politiet har lenge oppfordret det siktede brødreparet til å melde seg.

Bistandsadvokat Catharina Cecilie Gjesti sier tirsdag ettermiddag til NRK og VG at en av de to brødrene, Valon Avdyli (36), er på vei til Norge etter over et år på rømmen.

– Det er veldig fint at det er en utvikling i saken, og at vi kanskje kommer videre i straffesaken. De etterlatte har blitt informert om dette i dag. Jeg håper at den andre broren melder seg og blir pågrepet han også, sier hun til NRK.

Mannens forsvarer, advokat Svein Holden, vil overfor VG ikke kommentere saken. Opplysningen er heller ikke bekreftet av politiet foreløpig.

Etter at Adan ble skutt og drept rømte de to siktede brødrene landet. Siste sikre observasjon er da brødrene, da 35 og 32 år gamle, landet i Kosovos hovedstad Pristina to dager etter drapet. De er begge siktet for drap eller medvirkning til drap.

Ifølge VGs opplysninger er det kun den eldste av brødrene som er tatt. Han skal ifølge avisen bli pågrepet av norsk politi tirsdag ettermiddag.

En tredje mann er fortsatt siktet for medvirkning til drapet, men han ble løslatt fra varetektsfengsling i sommer.

Politiet har innkalt til en pressekonferanse om saken tirsdag klokka 17.30.