*Nettavisen* Nyheter.

Bistandsadvokaten imponert over Manshaus' far og stemor

 

Far og stemor til tiltalte Philip Manshaus (bildet) avga sine vitneforklaringer i dag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Bistandsadvokaten til Philip Manshaus' far, Vibeke Hein Bæra, forteller at faren var tydelig preget og sliten av rettssaken da han avgå sin forklaring.

13.05.20 18:11

På tredje dag av rettssaken mot terrortiltalte Philip Manshaus avga tiltaltes far og stemor sine forklaringer.

– Det er nær umenneskelig det de går igjennom alle sammen, all den tid saken er såpass spesiell hvor man står i den situasjonen at man har mistet et barn og et annet har ødelagt livet sitt, sier Hein Bæra til NTB.

Hun er imponert over hvordan de har håndtert situasjonen.

– Det er en forferdelig vanskelig situasjon. Det er det for alle de berørte. Jeg er imponert over hvordan de har klart å stå i retten i dag og avgi grundige forklaringer.

De fleste vitneforklaringene er blitt avgitt på videolink fra et annet rom i tingretten. Men både stemoren og faren til tiltalte avga sine forklaringer i selve rettssalen.

– Det er covid-19 som gjør at vi er i denne kunstige situasjonen. Så jeg håper inderlig at vi vil fortsette å føre viktige vitner direkte for den dømmende rett.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag