*Nettavisen* Nyheter.

Bjørg Eva Jensen (57) tok imponerende rekord - like etter røk hun ut av Mesternes mester

Etter å ha stått 33 minutter i 90 grader, greide ikke Bjørg Eva Jensen å holde tårene tilbake.

12.01.18 20:54

Til tross for et imponerende resultat i «90 grader»-øvelsen, var det altså skøyteløper og syklist Bjørg Eva Jensen som måtte forlate Mesternes mester denne uken. Hun tapte nattesten mot skøyteløper Rolf Falk-Larssen og måtte derfor reise hjem fra Portugal.

– Jeg føler ikke at jeg rakk å vise hva jeg egentlig er god for. Konkurransene som jeg virkelig kunne ha gjort det bra i kom jo seinere, som sykling og andre utholdenhets- og kondisjonsøvelser, sier Bjørg Eva Jensen til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

UTE: Bjørg Eva Jensen er ute av Mesternes Mester. Foto: NRK

LES OGSÅ: Bettingselskapene tror han vinner Mesternes mester

Knuste Hetlands rekord

Med statisk styrke på programmet, fikk Bjørg Eva Jensen vist både deltakerne og TV-seerne at hun er sterk.

I hele 33.01 minutter sto Bjørg Eva i melkesyretesten «90 grader», og knuste dermed den tidligere rekorden fra langrennsløper Tor-Arne Hetland i 2012. Hetland sto i 22 minutter og 13 sekunder, altså slo Jensen rekorden med gode 10 minutter.

Da føttene til slutt sviktet, kom tårene like etterpå, mens de andre deltakerne kom løpende for å gratulere.

– 90-graderen er en øvelse jeg har trent mye på. Og jeg bestemte meg på forhånd for at den skulle jeg bare vinne, sier Bjørg Eva.

Selv om de aller fleste synes 33 minutter virker veldig imponerende, er Bjørg Evas personlige rekord på hele 52 minutter.

– Øvelsen kostet mye, med intens smerte i en vanvittig hete. Jeg kunne knapt gå de neste par dagene.

Klikk på bildet for å forstørre.

NY REKORD: De andre deltakerne strømmet til for å gratulere da Bjørg Eva Jensen slo Hetlands tidligere «90-grader»-rekord. Foto: Nrk

- Veldig ergelig

Før Mesternes mester slet Bjørg Eva med meniskskade i kneet, noe hun fikk behandlinger for like før avreise til Portugal. Fordi de første konkurransene handlet mest om eksplosiv styrke, havnet Bjørg Eva langt nede på resultatlisten.

– Men så kom program 2 med statisk styrke, der øvelsene gikk på styrke og utholdenhet i mage, rygg og bein. Det passet meg veldig mye bedre, sier den tidligere skøyteløperen.

Hun sier at hun gjerne skulle vært med videre i konkurransen.

– Det var deilig å slette 90-graderrekorden i programmet, men veldig ergerlig å ryke ut i den første nattesten, avslutter Bjørg Eva.

Klikk på bildet for å forstørre.

STATISK STYRKE: Det var, ikke overraskende, turneren Espen Jansen som vant denne konkurransen. Foto: NRK

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag