Gå til sidens hovedinnhold

- Bjørn Dæhlie er feig

Hyttenaboene kaller Bjørn Dæhlie feig og lite voksen. Dæhlie nekter å svare, men hans utsendte kaller naboene kverulanter som ikke tåler vanlig støy.

Hyttenaboene på Trysil raser over at Bjørn Dæhlie ikke vil møte dem og ta ansvar for hyttebråket. De vurderer rettslig bistand.

Det rant over for flere av hyttenaboene mandag kveld, etter at Dæhlies forretningspartner i andre prosjekter, Rolf Mobæk, ble den som uttalte seg på internett og i radio på vegne av Norges OL-konge.

- Dette er synd. Jeg synes Dæhlie burde vært voksen nok til å stille opp selv. Men i stedet skyver han foran seg Rolf Mobæk. Han har ikke noe med saken å gjøre, for Bjørn Dæhlie eier hytta 100 prosent selv. Det er ganske feigt, sier Karl-Jann Hansen til TV 2 Nettavisen.

- Fyll og bråk
Naboene klager på at Dæhlie-hytta er preget av fyll og bråk hele året. Trysil Booking tar seg av utleien, men naboene mener kontrollen er for dårlig.

Mobæk mener naboene misbruker Dæhlies navn fordi de ikke tåler vanlig støy. Han sier naboene visste om utleien. Han hevder de selv leier ut egne hytter, og at ingen klager på Dæhlis andre utleiehytter.

Totalt er det fem-seks naboer i hyttegrenda som opplever Dæhlie-hytta som et rølpete sted hvor det festes over en lav sko, ute og inne, sommer som vinter.

- Russetog
- Å se russetoget en gang i året er ok, å se dem hver helg blir du rimelig drittlei, sier Egil Aasen-Vaksvang, som har hytte 150 meter unna Dæhlie-hytta.

Han er mektig irritert over at Bjørn Dæhlie lar Mobæk ta støyten.

- Jeg oppfatter Dæhlie som en dårlig nabo når han skyver en annen foran seg og ikke kommer på banen og svarer for seg selv, sier Vaksvang til TV 2 Nettavisen.

- Han må ordne opp eller selge hytta si, er Vaksvangs klare melding.

- Usannheter
Naboene er oppbragt, og Hansen og Aasen-Vaksvang mener Dæhlie farer med usannheter gjennom Mobæk.

- Ingen av oss driver med fremleie, så det er bare tull. Jeg har heller ikke skrevet under noe nabovarsel som godkjenner denne utleien. Videre sier han ingen klager på de andre stedene, men det er slett ikke rart. De er halvparten så store, med bare 12-15 sengeplasser, og det er ikke slikt bråk der, sier Aasen Vaksvang.

- Schumacher klager ikke
Mandag kveld slo Rolf Mobæk kraftig tilbake. Han kaller Aasen-Vaksvang en kverulant som henger seg opp i alt mulig, og har hytte så langt unna at han ikke skulle bry seg.

Mobæk sier at Dæhlie er lei seg over påstander fra Karl-Jann Hansen.

- Dæhlie er oppbragt, skuffet og frustrert over Hansen. Dæhlie har tatt affære og laget regler for utleien. Dessuten tilbød Dæhlie seg å kjøpe hytta av Hansen hvis bråket var for ille. Det løpet er kjørt nå, sier Mobæk.

- Til og med Michael Schumacher har hytte like ved Dæhlie-hytta, og han klager heller ikke! sier Rolf Mobæk.

Utleiefirmaet beklager for dårlig oppfølging av utleieforholdene.

Bjørn Dæhlie svarte mandag kveld ikke på TV 2 Nettavisens henvendelser

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus