*Nettavisen* Nyheter.

Bjørndalen overrasket over Grubben

Foto: CLAUDIO ONORATI (Scanpix)

Ole Einar Bjørndalen er strålende fornøyd med sin egen VM-innsats - og svært overrasket over at Linda Grubben legger opp.

11.02.07 15:58

ANTERSELVA (Nettavisen): Herrenes fellesstart var den siste øvelsen i årets VM. Den endte med en fjerdeplass til Ole Einar Bjørndalen, som på forhånd var en av de store favorittene.

- Jeg finnes ikke skuffet over min plassering. Jeg har tatt to gull og sølv i VM, og må si meg veldig godt fornøyd, oppsummerer Bjørndalen etter fjerdeplassen.

Tysk gull
Fellesstarten endte med gull til Michael Greis - tyskeren som forsøkte seg med ufine triks mot Bjørndalen under lørdagens stafett. Landsmann Andreas Birnbacher tok sølvet og Raphaël Poiree bronsen.

- Jeg vant duellen mot ham i går, denne gang gikk seieren til ham. Sånn er det, sier Bjørndalen.

Han noterte seg for totalt fire strafferunder, men vil ikke være med på at han gjennomførte et dårlig løp på VMs siste dag.

- Nei, jeg synes jeg gjorde det veldig bra. Det var tøft ute i løypene der, og det har vært et tøft VM, poengterer Bjørndalen.

God laginnsats
Frode Andresen tok sjetteplassen og Lars Berger ble nummer 17. Halvard Hanevold skuffet igjen og ble bare nummer 18.

Ole Einar Bjørndalen reiser en gang i løpet av neste uke til Sapporo for å finpusse langrennsformen frem mot 15 kilometeren i langrenn-VM i Japan.

- Jeg føler langrennsformen er veldig bra. Jeg kommer til å reise tidlig ned til Japan for å forberede meg best mulig, sier Bjørndalen.

Han hadde ikke fått med seg at Linda Grubben legger opp med umiddelbar virkning da han møtte pressen etter fellesstarten.

Gull-Grubben sprakk bomben like etter at hun hadde vært en medvirkende årsak til skiskytterjentenes bronsemedalje på stafetten søndag formiddag.

- Tuller du?
- Nei, nå tuller du? Det har hun sagt mange ganger, prøver Bjørndalen seg med.

- Men er det nå bekreftet, er det selvsagt veldig synd. Hun er i sitt livs form, fortsetter gullgrossisten.

- Er det for tidlig for henne å legge opp?

- He, he, nei det synes jeg ikke. Hun har vel planer om ti unger og da må hun vel starte snart, skrattler Bjørndalen.

Sjefen fornøyd med mesterskapet
Idrettssjef Alf Koksvik er strålende fornøyd med den norske VM-innsatsen. Norge ble nummer to på medaljestatistikken med sine tre gullmedaljer, to sølv og to bronse.

- Ole Einar tok to gull og Linda sølv og gull. Klart vi er veldig godt fornøyd, sier Koksvik til Nettavisen.

Og fortsetter:

- Det som kanskje er litt overraskende og ekstra gledelig er at jentene tok omtrent like mange medaljer som gutta. Dessuten tok Emil Hegle Svendsen en femteplass, og Tora Berger og Frode Andresen hver sin fjerdeplass, oppsummerer han.

- Hanevold er nok skuffet
- Den eneste som har en grunn til å være ekstra skuffet er nok Halvard Hanevold. Mesterskapet ble ikke den suksessen han hadde håpet på og jobbet målrettet mot hele sesongen. Men han kommer garantert tilbake, fastslår Koksvik.

Tyskland ble den beste nasjonen i Anterselva med ni medaljer totalt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.