RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(TV 2)

Bjørn bet jeger i hodet

Sist oppdatert:
En jeger ble onsdag kveld bitt i hodet og en arm av en bjørn i Lierne i Nord-Trøndelag. - Man hørte hvordan det knaste i skallen da bjørnen beit, forteller jaktlederen.

Det var 53 år gamle Peder Lundemo som ifølge Trønder-Avisa kjempet en kamp på liv og døf med bjørnen. Nordtrønderen ble bitt i hodet og en arm.

- Han ble bitt ganske stygt i hodet og man hørte hvordan det knaste i skallen når bjørnen beit. Halve øret var også revet av også, forteller jaktleder Daniel Gåsbakk til NRK Trøndelag.

Skadeskutt
Bjørnen gikk til angrep på Lundemo etter at den ble skadeskutt ved 20.30-tiden onsdag kveld.

- Vi har fått melding om at en mann er skadet og at skadene skyldes angrep fra bjørn, fortalter operasjonsleder Arne Hofstad ved Nord-Trøndelag politidistrikt til TV 2 Nettavisen onsdag kveld.

Lundemo ble fraktet med luftambulanse til St Olavs hospital i Trondheim, men skadene var ikke livstruende. Sykehuset opplyser at jegeren ble lettere skadd, men at han blir operert i løpet av natten.

Døde av skudd nummer to
- Jegern har forklart at våpenet klikket da han skulle skyte for andre gang og at bjørnen da gikk til angrep. Etter et kort basketak kom han seg fri og fikk skutt for andre gang, opplyser operasjonsleder Dag Hjulstad til TV 2 Nettavisen.

Bjørnen døde av det andre skuddet.

Jegeren var sammen med et jaktlag som tidligere i dag fikk tillatelse av fylkesmannen i Nord-Trøndelag til å felle en bjørn i Sørli i Lierne, på bakgrunn av dokumenterte skader bjørnen hadde gjort på sau i området, ifølge politiet.

Tre fellingstillatelser
Dagens fellingstillatelse på bjørn i Lierne er den tredje i Nord-Trøndelag i sommer.

I Verdal kommune ble det i juli gitt fellingstillatelse på en bjørn som fylkesmannen mistenkte å være ansvarlig for 11 sauekadavre. I juni ble det gitt betinget fellingstillatelse på en bjørn i Overhalla kommune.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere