RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjørn opplevde sitt tredje innbrudd på under ett år

Foto: Martin Lundsvoll (Romerikes Blad)
Sist oppdatert:
Barna tør ikke lenger være hjemme alene.

(Romerikes Blad): – Jeg har to unger på 12 og 17 år som blir nervøse av dette her. De tør ikke være hjemme alene lenger. Derfor måtte jeg gjøre noe etter tre innbrudd på under ett år, og da kappet jeg ned hekken. At det har gått så langt er ille, fortviler Bjørn Lindahl fra Lillestrøm.

– Alarmen var revet ned
Lørdag skrev Romerikes Blad om familien Lindahl som ble oppsagt av forsikringsselskapet sitt, Eika forsikring, grunnet for mange forsikringssaker på kort tid.

To ganger i fjor høst knuste innbruddstyver vinduet i verandadøra med en stein, tok seg inn i boligen og stjal Apple-produkter og kameraer. Ved ett av tilfellene ble også familiens bil stjålet. Onsdag 26. juni, etter at RB hadde intervjuet familien men før artikkelen sto på trykk, gikk innbruddsalarmen igjen.

– Alarmselskapet ringte meg på jobb, og jeg reiste hjem med en gang. Da var vinduet i verandadøra knust, og inne i huset var tastaturet til alarmen revet ned fra veggen. De hadde dratt med sekken til sønnen min ut på verandaen, men ingen ting ser ut til å være stjålet, forteller Lindahl.

Innsyn fra alle kanter
Nå håper familiefaren at fjerningen av hekken i hagen vil bidra til å holde tyvene unna i tiden framover.

– Det er gjort for å gi mer innsyn slik at eventuelle tyver ikke får «jobbe» så skjermet. Nå er det fullt innsyn fra alle kanter av huset, forklarer Lindahl.

Han vurderer også å installere flere nye sikkerhetsanordninger, men ønsker ikke å si mer om hva det er snakk om.

Lindahl stiller seg samtidig uforstående til hvorfor familiens hus ble rammet for tredje gang.

– Innbruddene er utført på nøyaktig samme måte hver gang. Det er jo veldig spesielt, og veldig ubehagelig. Jeg forstår ikke hvorfor det skjer. Etter forrige innbrudd har vi ikke igjen noe å ta, heller, sier Lindahl.

Kjent framgangsmåte
Også politiet synes tre innbrudd i samme bolig på under ett år er spesielt.

– Det er ikke vanlig, så man har veldig uflaks om man opplever noe sånt, sier politioverbetjent Halvard Askilsrud i Romerike politidistrikt til Romerikes Blad. Framgangsmåten innbruddstyvene har brukt hos familien Lindahl er imidlertid ikke ukjent for politiet. Askilsrud opplyser at det i løpet av siste halvannet år har vært minst åtte villainnbrudd i Lillestrøm-området med samme, følgende modus (framgangsmåte):

n Tyvene oppsøker hus med tett hekk rundt hagen, slik at de kan «jobbe» skjermet. n Innbruddene skjer på dagtid. n Gjerningspersonene bruker en stor stein (ofte brustein) til å knuse vindu. n Stjeler ofte lett omsettelige ting, som iPhoner, iPader, datamaskiner, smykker og kameraer.

– Modusen skiller seg ut blant annet ved at man bruker stein for å knuse rutene, i stedet for å for eksempel vippe ut vinduet eller bryte opp døra, sier Askilsrud.

Har reagert på modusen
Ingen av de tre innbruddene hos Lindahl er oppklart, og politiet har ingen konkrete mistenkte i søkelyset. Etter rekken av innbrudd med samme modus siste halvannet året jakter politiet på det som ikke kan utelukkes å være de samme gjerningspersonene.

– Modusen har gjentatt seg så mange ganger at vi har reagert på det. Og det gjelder spesielt i Lillestrøm-området. Om det er samme gjerningspersoner som står bak, vet vi ikke, men det er noe vi ikke kan se bort fra, sier Askilsrud.

– Er spesielle deler av Lillestrøm mer utsatt for villainnbrudd enn andre?

– Det er fortrinnsvis i sentrumsområdene vi har sett dette modusen, sier han.

Sjelden med tre på rad
Informasjonssjef Christian Haraldsen i Gjensidige forsikring, selskapet som familien Lindahl nå benytter, sier det er sjelden de hører om tre innbrudd på rad, i samme hus på under ett år.

– Dette tror vi er noe som skjer veldig sjelden. Vi vet ikke om mange slike tilfeller, sier Haraldsen til RB.

– Lindahl ble oppsagt i Eika forsikring grunnet for mange saker. Vil et tredje innbrudd får noe å si for kundeforholdet hos dere?

– Hva som skal til for å si opp en forsikringstaker er en skjønnsmessig vurdering, og jeg kan ikke gå inn på denne enkeltsaken nå. Men generelt så skal det mye til før det skjer, sier Haraldsen.

– Dersom man opplever gjentatte innbrudd i huset sitt, bør man tenke gjennom og vurdere om det er noe spesielt man har som tiltrekker kriminelle med uærlige hensikter, sier informasjonssjefen.

Les flere saker i Romerikes Blad her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere