RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjørn skutt - mann siktet

Sist oppdatert:
Politiet har siktet en mann som skal ha skadeskutt en bjørn i Krundalen i Jostedal.

- Mannen er siktet slik at vi kunne gjøre beslag i våpenet som ble brukt, men han er ikke formelt siktet for å ha tatt livet av bjørnen, sier politiadvokat Magnar Austerheim ved Sogn og Fjordane politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Ifølge Bergens Tidende skal ammunisjonen som ble brukt ikke være godkjent for storviltjakt.

Nødverge eller ikke?
Det var mandag morgen at en anonym mann ringte til politiet og fortalte at han hadde skadeskutt en bjørn. Politiet mener de nå har klart å identifisere mannen.

- Vi antar at det er den sammen mannen som ringte inn meldingen mandag morgen, sier Austerheim.

Politiet har søkt med helikopter og med hunder etter den antatte skadeskutte bjørnen. Men så langt har de ikke sett snurten av noen bjørn.

- Ifølge mistenkte så har han skutt mot bjørnen i nødverge, men så er det da andre indikasjoner som gjør at vi nå jobber ut fra en annen vinkling og, sier politiadvokaten.

Det er så langt ikke gjort funn knyttet til at det har vært en bjørn på området som er blitt utpekt som åstedet for skytingen. En spesialtrenet hund for søk etter bjørn har så langt ikke markert.

To års strafferamme
Politiet opplyser at strafferammen ifølge viltloven for å skyte en bjørn er ett år, mens det under skjerpende omstendigheter kan oppnås en straff på inntil to år, i tilegg til bøter.

- Det er alt for tidlig å si om mannen blir siktet for noe mer enn han er nå, sier Austerheim.

Han forteller at mannen er fra distriktet, og at han i utgangspunktet var ute for å se etter sauene sine da han skal ha skutt mot bjørnen.

- Vi fortsetter nå søket etter bjørnen, og det angitte åstedet blir en sentral del av etterforskningen. Det viktigste blir å få fastslått om det har vært en bjørn der, og om det eventuelt har blitt skutt mot denne, sier Austerheim til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere