RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tor Richardsen (Scanpix)

Bjugn-saken i retten

Sist oppdatert:
Ulf Hammeren ble frifunnet for overgrep mot en rekke barn i Bjugn. Nå krever han mer erstatning.

Frostating lagmannsrett skal nå ta stilling til Ulf Hammerens krav om erstatningssak mot staten i kjølevannet av den såkalte Bjugn-saken på 1990-tallet, skriver Adresseavisen.

Mandag starter rettsbehandlingen, som er definert som en «muntlig forhandling» fordi staten ved Justis- og politidepartementet har påstått saken avvist.

Hammeren ble den 31. Januar 1994 frifunnet for overgrep mot barn i en barnehage i Bjugn i Sør-Trøndelag. Han ble året etter tilkjent 170.000 kroner i erstatning av Frostating lagmannsrett. I 2003 ble han også frifunnet i Den europeiske menneskerettighetsdomstolen.

- I denne omgang er det snakk om at vi får en realitetsavklaring på vår begjæring om gjenopptakelse av erstatningsspørsmålet. Deretter vil vi eventuelt fremme erstatningskravet, sier Hammerns nåværende prosessfullmektig, advokat Sigurd J. Klomsæt, til NTB.

Ifølge advokaten kan kravet mot staten bli på rundt 5 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere