Blackmetal-vokalist risikerer ni års fengsel

Foto: (Foto: Scanpix)

Hjemme hos seg selv skal vokalisten i blackmetalbandet Gorgoroth ha mishandlet en mann så stygt at han to år etter fortsatt er sykemeldt.

26.04.04 14:33

Tirsdag starter saken mot 28-åringen i Sunnfjord tingrett i Førde.

Vokalisten, som har tatt kunstnernavnet «Gaahl», er tidligere domfelt to ganger for svært grov vold. Den siste dommen var på ett års fengsel, og retten karakteriserte da voldsbruken som særlig rå og brutal, og av et omfang som gjør at handlingen ikke har noe forståelig motiv.

Tirsdag må han igjen møte i retten tiltalt for voldsbruk. Blir han dømt, risikerer han inntil ni år bak murene.

- Min klient erkjenner ikke straffskyld, sier hans forsvarer, advokat Christian Eckhoff, til NTB.

Mishandlet på nachspiel
Ifølge tiltalen skal vokalisten ha sparket og slått en mann i 40-årene i hodet og ansiktet gjentatte ganger. Kuttene i hodet måtte sys, og han fikk også store tannskader. Voldsepisoden skal ha skjedd på et nachspiel hjemme hos den tiltalte, og de to kjente ikke hverandre fra før.

To år etter den påståtte volden er den fornærmede fortsatt sykemeldt.

- Vi mener at min klients medisinske situasjon i dag står i forhold til det som skjedde den natten, sier mannens bistandsadvokat, Robert Fonn, til NTB.

Den tiltalte 28-åringen har imidlertid en helt annen forklaring på det som skal ha skjedd.

- Han forklarer at det var fornærmede som slo ham først, sier Eckhoff.

Avviser drikking av blod
Ifølge VG skal blackmetal-vokalisten ha avsluttet mishandlingen ved at han tappet blod av fornærmede og drakk det. Dette avvises på det sterkeste av 28-åringens forsvarer.

- Det er ikke noe sannhet i dette i det hele tatt, fastslår Eckhoff.

På Gorgoroths hjemmeside på internett skrives det at 28-åringen allerede er forhåndsdømt, og at rettssaken mot mannen ikke ser ut til å bli rettferdig. Pressen blir også invitert til å følge den to dager lange rettssaken.

I alt skal 14 personer vitne i saken. Den fornærmede har allerede varslet et erstatningskrav mot 28-åringen på 100.000 kroner.

Etterforsket i Polen
Blackmetal-bandet Gorgoroth ble stiftet tidlig på 90-tallet, og har base i Bergen. De har gjennomført flere turneer i utlandet.

Etter en konsert i Polen tidligere i år, ble de etterforsket for dyremishandling og blasfemi. Bakgrunnen var et sceneshow som inkluderte over 100 sauehoder, blod, nakne kvinner og menn samt korsfestelse.

- Min klient har forstått det slik at saken mot bandmedlemmene er henlagt, forteller Eckhoff til NTB.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag